Gå til sidens hovedinnhold

To baner for alle handikap

Med 36 hull er Mijas Golf ett av den spanske solkystens mest populære golfanlegg. Hemmeligheten er å styre unna den banen som passer ditt spill dårligst.

Som de fleste golfspillere har erfart, er det smart å ha en balanse mellom evner og ambisjoner. Straffen er som regel hard når man forsøker et «mirakelslag» for å redde seg ut av problemer.

Noe av det samme opplever man i resepsjonen til Mijas, som ligger noen få kilometer utenfor Malaga på Costa del Sol.

Velger du feil bane, risikerer du å kjede deg i fire timer - alternativt å se den ene ballen etter den andre i vannet.

Lett, men kjedelig

De fleste nybegynnere eller andre med høyt handikap, bør trolig velge Los Olivos. Den er flat og åpen, og kan sammenliknes med en populær norsk bane som Drøbak Golfklubb.

HTML EMBED

Åpningshullet er er vidt par 4-hull på kun 301 meter fra gul tee. I teorien et av banens letteste hull, men som de fleste vet er ikke det noen garanti for å kunne notere en par i scorekortet likevel.

Deretter følger et lengre og vanskeligere par 4-hull, og så et enkelt par 3-hull.

Det gode med Los Olivos er mangelen på ødeleggende hindringer sett med høyhandikapperens øyne. Som navnet indikerer, byr trær på de største problemene. Det er vann i spill på kun tre hull.

Les mer og se testresultat av Mijas Los Lagos her

Les mer og se testresultatet av Mijas Los Olivos her

Mer utfordrende

Er du derimot bedre til å spille, eller ønsker deg en mer spennende dag, vil vi klart anbefale Los Lagos. Men da må du også forberede deg på nærkontakt med ikke mindre enn åtte innsjøer underveis på runden. Ta med ekstra baller!

Ifølge slopen er ikke Los Lagos vanskeligere enn Los Olives, men det virker absolutt sånn. Og årsaken er at runden byr på mange flere slag hvor katastofene ligger og lurer. Den er kort og godt mer spennende å spille, men det tar på.

Godt stell, mye spilt

Som et populært anlegg bærer Mijas preg av mye spill. Det betyr unektelig mange nedslagsmerker på greene og oppslått torv på fairwayene. Dette, kombinert med flittig bruk av golfbiler på banen, gir et inntrykk av velpleide, men også velbrukte, baner.

Restaurant, proshop og garderobeanlegg får godkjent med solid margin.

Alt i alt er Mijas et fint anlegg, bare du vet hva du skal velge.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken