Gå til sidens hovedinnhold

To millioner til ofrene

Telefonaksjonen TV 2 Nettavisen støtter, passerte 2 millioner kroner ved 10.00-tiden mandag. Ved å ringe 820 43 200 kan du enkelt gi 100 kroner til redningsarbeidet.

Jordskjelvet og flodbølgen som har rammet Asia har så langt kostet over 134.000 menneskeliv. Nå er det viktig at både den norske stat og nordmenn flest støtter opp om redningsarbeidet.

Hittil har over 18.000 nordmenn ringt det oppgitte nummeret for å donere 100 kroner.

Skikkelig fart på givergleden ble det da TV 2 viste nummerplakaten på fjernsyn. I løpet av noen få minutter ringte 500 mennesker inn penger.

Vi står overfor en av de største naturkatastrofene i moderne tid.

Hvis det ikke raskt settes inn nok ressurser i redningsarbeidet kan mange flere dø av epidemier og andre ettervirkninger av katastrofen.

Derfor har TV 2 Gruppen AS besluttet å gi 1 million kroner til hjelpearbeidet.

- Det er vanskelig å fatte omfanget av denne katastrofen. Veldig mange nordmenn er også rammet. TV 2s bidrag så langt har vært oppdaterte nyhetssendinger døgnet rundt. Nå har vi bestemt oss for å gi 1 million kroner til hjelpearbeidet. Det er nok bare en dråpe i havet i forhold til behovet, men jeg tror likevel det er viktig at vi bidrar, sier konsernsjef Kåre Valebrokk.

Pengene fordeles mellom Redd Barna og Kirkens Nødhjelp.

I tillegg har en rekke andre medieselskaper - blant andre TV 2 Nettavisen - og flere teleoperatører satt igang en dugnad for å hente inn penger.

Teleoperatøren har frasagt seg sin normale fortjeneste, det blir ikke beregnet merverdiavgift, og budskapet annonseres gratis hos medieselskapene. Dermed går så godt som alle pengene uavkortet til ofrene.

Teletopia har satt opp et felles givernummer 820 43 200 og sender nå ut SMS-meldinger til alle mobilnumre de har registrert, med oppfordring om å ringe givernummeret og gi 100 kroner via telefonregningen, samt å sende meldingen videre til alle kjente.

Givernummeret kan ringes fra alle mobil- og fasttelefoner Norge, uavhengig av hvilken teleoperatør telefonabonnenten har avtale med.

Innringer får en talemeny, der en kan velge at en bestemt av følgende organisasjoner skal få hans/hennes donasjon, eller at midlene skal fordeles mellom de ulike organisasjonene som er aktive i området:

  • Norges Røde Kors
  • Kirkens Nødhjelp
  • Flyktingerådet
  • Redd Barna
  • Leger uten grenser
  • Plan Norge
  • Care Norge

Vi kommer fortløpende tilbake med informasjon om størrelsen på innsamlede midler.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken