Gå til sidens hovedinnhold

To til DeepOcean

Oljeserviceselskapet DeepOcean har fått på plass to større kontrakter.

I den første kontrakten er tildelt DeepOcean ASA og dets brasilianske partner Comphania Brasileira de Offshore (CBO) av det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras.

NA24 - din næringslivsavis

Avtaleperioden for kontrakten er to år med oppstart i første kvartal neste år. I tillegg er det en opsjon til å forlenge kontrakten med ytterligere to år.

Kontraktsverdien for den faste perioden er omkring 50 millioner dollar.

Viktig kontrakt
DeepOcean får levert et nytt ROV og Survey-fartøy fra Active Subsea på et bareboat charter neste år, som skal benyttes i kontrakten. Fartøyet blir utstyrt med en observasjons-ROV og en arbeids-ROV samt et team med ROV-operatører, survey-personell og ingeniører, som skal støtte Petrobras i dets dypvannsoperasjoner.

- Dette er en strategisk viktig kontrakt for DeepOcean. Involvering i Petrobras' undervannsvirksomhet tillater DeepOcean å ta del i mulighetene i denne betydelige dypvannsregionen, sier administrerende direktør Kåre Johannes Lie i en kommentar.

Egypt
Videre har DeepOcean ASAs datterselskap CTC Marine Projects Ltd. mottatt en intensjonsavtale fra AGIBA Petroleum Company for et prosjekt med en kontraktsverdi på over 5 millioner britiske pund.

Arbeidet vil bli utført på AGIBAs West Ashrafi hydrokarbonanlegg i Egypt. Arbeidsomfanget omfatter installasjon av en 10 kilometer lang kraftkabel som forbinder offshore brønnhode med land, som en forlengelse av eksisterende rørinfrastruktur.

Det er forventet at installasjonen blir gjort i perioden november 2007 til januar 2008.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien