Gå til sidens hovedinnhold

Damer har de verste doene

Trodde du det var mennenes toaletter som hadde flest bakterier?

(SIDE2:) Å gå på et offentlig toalett kan være en risikosport. Ny amerikansk forskning viser at det er kvinnenes toaletter som inneholder flest bakterier, skriver Arizona.edu.

Sykehusene er best
Forskerne sjekket bakteriemengden på toaletter ved kjøpesentre, busstasjoner, flyplasser, sykehus, fast food-restauranter og University of Arizona.

Ikke overraskende - men heldigvis - var det sykehusene som hadde de reneste toalettene. Busstasjondoene var de minst renslige stedene å besøke.

Overrasket forskerne
Mer overraskende var det at kvinnetoalettene inneholdt dobbelt så mange skadelige bakterier som herretoalettene. Det til tross for at mennenes toaletter luktet verst og var mest forsøplet.

- Jeg forventet ikke at damedoen skulle ha så mye mer bakterier enn herredoen, sier forsker Denise Kennedy ifølge Arizona.edu.

Grunnen kan være at kvinner oftere går på do enn menn. Kvinner bruker dessuten toalettet på en annen måte.

- Kvinner må sitte uansett hva de gjør, sier Kennedy.

Verst i vasken
Forskerne påpeker også at kvinner vasker seg bedre på hendene enn menn.

- Når du vasker hendene, faller bakteriene i vasken, og de forblir der lengre enn andre steder, fordi vasken er fuktig sier Kennedy.

Ikke alle er like hygieniske etter et toalettbesøk. Forrige uke skrev vi at så mye som én av fire har avføring på hendene.

LES OGSÅ: En av fire har avføring på hendene

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken