Gå til sidens hovedinnhold

Tøffe tak

Trioen Astro Sonic sparer ikke på kruttet og gir oss noe de er helt aleine om.

Astro Sonic
Come Closer and I’ll Tell You
Hubro/Musikkoperatørene

Det er kanskje ikke så veldig overraskende at elbassist Rune Nergaard og den allesteds nærværende trommeslager Gard Nilssen (når sover han forresten?), som mange vil kjenne igjen fra powertrioen Bushman’s Revenge, gir både seg sjøl og oss utfordringer i landskap som inneholder både krautrock, eksperimentell ambient og impro. Det at de i tillegg til sine hovedinstrumenter også trakterer ymse elektronikk, trommemaskiner, tablamaskin, vibrafon og mye mer, er heller ikke egna til å få ytterligere håravfall.

Erlend Slettevoll, som vi kjenner best fra akustiske grupper som The Core og Steinar Raknes Quartet, er en framifrå pianist – heller ikke det noen bombe. Her treffer vi han derimot som elpianist og som forsker på synthene Mood Voyager og Prophet V og la det være klart med en gang – Slettevoll trenger på ingen måte å be om synthenes forlatelse. Vi fikk nok et aldri så lite forvarsel at han absolutt hadde noe å fare med også utenfor den akustiske landeveien da vi hørte han med bandet Grand General, men her tar han elektronikken enda lenger ut.

De tre har kjent hverandre lenge, men som trio har de holdt sammen mer eller mindre siden 2008. Der de tar oss med på sin debut-cd er til steder som stort sett er kollektivt unnfanga – analogt, må vite. Det er stort sett korte vitnesbyrd i et lydlandskap jeg ikke kjenner til at noen andre beveger seg i. Spennende stemninger og lyder skapt av tre unge musikanter med egne visjoner.

Astro Sonic er garantert et band som vil være på et annet sted neste gang vi møter dem. Det er bare å glede seg allerede.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken