Gå til sidens hovedinnhold

Tøffere for TINE

Tøffere konkurranse preger meierigigantens regnskap i fjerde kvartal.

Tine fikk en omsetning i fjorårets siste kvartal på 4.079 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Dette er tilnærmet samme omsetning som samme periode året før.

LES OGSÅ: Skrekktall fra Synnøve

Selskapets driftsresultat og resultat før skatt gikk imidlertid med negativt fortegn. Driftsresultatet ble 130 millioner i minus, mot 63 millioner i perioden året før. Resultatet før skatt havnet på minus 71 millioner, mot 90 millioner i pluss samme periode året før.

- Årsaken til det dårlige resultatet er at regnskapet for fjerde kvartal i 2005 inneholdt flere ekstraordinære poster, blant annet salg av anlegg, inntekt gjennom pensjonsberegninger og nedskrivninger, melder meieriselskapet i en melding.

Økt konkurranse
Tine Gruppa oppgir økt konkurranse i ostemarkedet som en av årsaken til økt press.

- I likhet med tidligere har også fjerde kvartal vært preget av økende konkurranse. Dette gjelder særlig innenfor hvitost hvor også importost samt kjedenes egne merker gir et press på salget både i volum og verdi. Det har også vært en nedgang i salget av søtmelk. Salget av de andre produktene har vært stabilt eller økende, oppgir selskapet.

Passerte 15 milliarder
For hele fjoråret under ett passerte TINE 15 milliarder kroner i omsetning, noe som tilsvarer en økning på 590 millioner kroner i forhold til fjoråret. Resultat før skatt i fjoråret er på 420 millioner kroner. Dette er en resultatnedgang på 14 millioner kroner i forhold til 2005.

Tall i MNOK

Q4 2006

Q4 2005

Omsetning

4 079

4074

Driftsresultat

- 130

63

Resultat før skatt

- 71

90

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis