Gå til sidens hovedinnhold

- Tøffere Tufte enn sist

Skarverennet, Garden og kamp mot Rosenborg skal gjøre Tufte til menn i høst. Martin og Udi forteller om lidelsen.

(SIDE2:) - For meg personlig var det tøffere å gå i gang med Tufte denne gangen. For det første var utfordringene hardere, og så var jeg fortsatt sliten fra forrige sesong, sier Martin Bull Gudmundsen til Side2.

- Men etter en viss tilvenning og avreise til Brasil, så var det bare kjekt å være med igjen, tilføyer han kjapt.

SIDE2 TV-GUIDE FØLGER TUFTE HER
SE BILDENE AV ÅRETS LAG UNDER

- Litt skremt

Manndomsprøvene står i kø for Tufte IL denne sesongen. De skal gjennomføre Skarverennet, prøve seg i Garden, samt reise til Brasil og trene seg opp til kamp mot Rosenborg på Lerkendal. I kveld braker det løs med nesten fire mil på ski under Skarverennet.

- Jeg var litt skremt da vi begynte, medgir Martin og forteller at det skyldes en bratt skråning de skulle forsere i starten. For hans store mareritt når han en sjelden gang har tatt ski på beina, er nettopp nedoverbakker.

- Så når jeg skjønte at jeg faktisk kunne ta skiene av beina i nedoverbakker, så gikk det mye bedre, påpeker han.

SIDE2s ANMELDELSE: Takk, Tufte!

Sist i mål - størst prestasjon

Turens helt var i alles øyne lagets keeper, Udi Kafri fra Israel. Han hadde kun gått på ski en gang tidligere, og da under selsomme omstendigheter.

- Det var for tre år siden, og ikke en koselig tur, sier Udi til Side2.

- Jeg brakk to skistaver, isen vi gikk på begynte å smelte, og vi var heldige som ikke ble utsatt for en ulykke, minnes han. Derfor var skepsisen stor i forkant av turen med Tufte IL. I tillegg skortet det hardt på det tekniske, med manglende evne til å stå oppreist nedover bakker og ekstrem bakovergli i oppoverbakker.

- Men jeg hadde ikke lyst til å jukse, så jeg gjennomførte med unntak av de tre siste kilometerne. Da var de nødt til å kjøre meg, fordi jeg var den siste ute i løypen, humrer han.

Tøft møte med oldboys

Både Udi og Martin forteller om en heller redusert fysisk form dagen derpå.

- Jeg var så stiv at jeg nesten ikke kunne bevege meg, sier Udi, men skryter av at alle likevel kom seg til sin første kamp den dagen.

Tirsdag kveld får vi se hvordan det gikk, da gutta treffer skikkelig oldboys til et tøft oppgjør.

SE KLIPP FRA KAMPEN PÅ SIDE2 TV HER

Fem nye nerder

Med på årets Tufte-lag er fem nye nerder, alle personligheter som setter sin spesielle farge på laget, mener Udi og forteller at han nok har kost seg mer under opptak i år.

- Jeg kan bedre norsk nå, og det hjelper på at man kan delta i humoren, forklarer han.

Martin tror at de nye personene har hindret laget og programkonseptet å ta ting på rutinen.

- De har bragt inn nye synspunkter, og de er mennesker jeg er glad for å ha møtt. Og så kan de en rekke interessante ting som jeg ikke visste at jeg var så interessert i, poengterer han overfor Side2.

MER OM TUFTES NYE NERDER HER

Les også:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis