Gå til sidens hovedinnhold

- Tøfler er en helsefare

Tøfler av typen som generasjoner av besteforeldre har tuslet rundt i, representerer en fare for liv og helse og bør byttes med stiletthæler, mener forskere.

Den store tøffelgranskingen er gjennomført ved Prince of Wales-sykehuset i Sydney. Der har 95 aldrende pasienter latt seg intervjue mens de var på bedringens vei, etter å ha falt og pådratt seg bruddskader i hoftene. Mer enn en femdel av de spurte, nærmere bestemt 22 prosent, fortalte at de hadde tøfler på beina da de falt, melder NTB-DPA.

– Mange eldre mennesker som har pådratt seg fallrelaterte hoftebrudd, brukte potensielt farlig fottoy da de falt, oppsummerer forskerne.

Tøflene henger nemlig ikke skikkelig fast på beina, slik at det er lett å snuble i dem, fastslår ekspertene, som vel neppe kan vente seg noen nobelpris for denne oppdagelsen. Sandaler er noe mindre farlige, for bare 17 prosent av hoftebruddene rammet sandalbrukere.

Det tryggeste fottøyet for eldre mennesker som vil ha hoftene i behold er tydeligvis høyhælte sko, for bare 2 prosent av de hoftebruddrammede gikk med høye hæler før det fatale fallet. Noe å tenke på for mannlige pensjonister...

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?