Gå til sidens hovedinnhold

Tøft fra Bergen

Etter å ha brukt mye tid og talent sammen med Sondre Lerche, Anne Grete Preus og Nathalie Nordnes, var det på høy tid at Erik Halvorsen fikk vise hvem han egentlig er.

Erik Halvorsen Trio
Erik Halvorsen Trio
Acoustic Records/Musikkoperatørene

(SIDE2): Pianisten, komponisten og bandlederen Erik Halvorsen har i flere år spilt ei viktig rolle i Bergens jazzliv. Det er trist å melde at når man befinner seg et stykke unna hovedstaden så skjer det som ikke bør skje: Artistene får ikke den oppmerksomheten de fortjener og Erik Halvorsen er åpenbart et offer for dette.

Halvorsen har ikke bare holdt til i Bergen hele tiden, han har i flere år også vært landsdelsmusiker i ”Musikk i Finnmark” og det har ikke akkurat gjort situasjonen enklere når det gjelder å bli sett og hørt.

Dette prosjektet så dagens lys i 2003 da Halvorsen var musikk-misjonær i det høye nord sammen med trommeslager Ivar Thormodsæter – også han fra Bergen. De to begynte å jobbe med skissene til musikken vi får servert her og jobben fortsatte da begge flytta tilbake til Bergen året etter og slo seg sammen med Ivars bror, bassisten Magne Thormodsæter.

Halvorsen, som har komponert all musikken, har henta mye fra brødrene Thormodsæter. Trommeslager Ivar har en forkjærlighet for klubb-beats, mens broder Magne er kjent for sitt kraftfulle og lyriske spill. Ingen av de to har noe mot frijazz heller og det er i et grenseland med impulser fra alt dette vi finner musikken til Erik Halvorsen Trio. En annen viktig bidragsyter er en av Bergens-musikkens viktigste bakmenn, Kato Ådland, som har produsert og som bidrar med elektroniske lydsnutter som bryter opp dette spesielle triouttrykket.

Erik Halvorsen er i besittelse av et klangideal og en allsidighet som løfter han ut av den store hopen etter å ha lyttet til han kun kort tid. Det swinger og groover av han på et høyst personlig og originalt vis og han er så avgjort en musikant som tør å ta sjanser. Der har han også full støtte fra Thormodsæter-ene – dette er på alle vis et kollektiv – et kollektiv som helt sikkert har mer å by på.

Les flere anmeldelser

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag