Japanske utviklere har røpet planer om å bygge en ny by, som back up i tilfelle hovedstaden Tokyo blir utsatt for en ødeleggende naturkatastrofe. Det skriver den britiske nettavisen The Independent.

Den nye byen skal etter sigende ligge sør for hovedstaden Tokyo, og huse 50.000 mennesker. Foreløpig har den navnet IRTBBC (Integrated Resort, Tourism, Business and Backup City).

Ny skyskraper
Den vil inneholde en base for det japanske parlamentet i tilfelle lokalene i hovedstaden blir ødelagte. Men i tillegg til offentlige bygninger og kontorer, vil det bli bygget hoteller, parkområder, kasinoer, og ikke minst en 652 meter høy skyskraper, som blir blant de høyeste i verden.

Forslaget kommer cirka åtte måneder etter at kraftige jordskjelv og en tsunami herjet Japans nordøstlige kyst i mars. Den tok blant annet livet av 16.000 mennesker, gjorde 400.000 personer hjemløse og ødela store deler av infrastrukturen. Fortsatt er 4.000 mennesker savnet.

Tokyo kom heldigvis godt ut av det. De fleste av byens bygninger var nemlig konstruert for å tåle rystelser, i motsetning til på bygda.

Sannsynlig med Tokyo-jordskjelv
Nå advarer derimot jordskjelvforskere ved Tokyo Earthquake Research Institute om at det er 70 prosents sannsynlighet for at byen blir rammet av et kraftig jordskjelv innen de neste 30 årene.

Den planlagte byen er fortsatt i planleggingsfasen, men utviklerne bak hevder de allerede har støtte fra over 100 politikere, inkludert tidligere statsminister Naoto Kan. Planleggerne har nå bedt regjeringen om 14 millioner yen, eller i overkant av 1 million norske kroner, for å undersøke gjennomførbarheten. Hvis prosjektet blir godkjent, er planen at private investorer tar mesteparten av regningen.