Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg er sikker på at de bare kastet brosteinen ut av lasteplanet»

Quick Step-stjernene Tom Boonen og Stijn Devolder vet hva som skal til på søndag.

Etter Scheldeprijs onsdag har lagene reist sørover mot Paris-Roubaix. Monumentklassikeren er noe av det største en syklist kan vinne, og da legger man ingenting til tilfeldighetene. Lagene tester alltid de siste viktige kilometerne de siste dagene før brosteinsklassikeren Paris-Roubaix.

Det taktiske spillet før Paris-Roubaix er i gang. Sender Saxo Bank-laget Matti Breschel i brudd slik Quick Step har gjort det med Stijn Devolder tidligere? Hvem skal følge Breschel fra Quick Step-laget? Kjøresterke Devolder eller spurtsterke Weylandt (som for øvrig ble så vidt slått av Breschel i fjor i kampen om 10.-plassen)?

Til informasjon: De teller brosteinspartiene nedover i Paris-Roubaix. Det betyr at det siste brosteinspartiet omtales som "brosteinsparti nummer en". Det er totalt 27 brosteinspartier i det 259 kilometer lange rittet. Arenberg-skogen (nummer 17), etter 164 kilometer, omtales ofte som "rittets start".

Tom Boonen, vinneren av de to siste utgavene, virket fornøyd etter dagens sykkeltur på 85 kilometer fra Arenberg-skogen til det sjette siste brosteinspartiet Cysoing à Bourghelles.

– Jeg er fornøyd med hva vi har utført i dag. Vi trente en god økt slik at vi fikk testet oss selv og ikke minst utstyret vårt, forklarte Boonen i pressemelding.

Les også: – Stjernene får spesialsykler

Fint vær
En av de mest avgjørende partiene under årets Paris-Roubaix blir trolig Marc Madiot som er brosteinsparti nummer 13. Brosteiene er langt fra hverandre, og det gjør det veldig krevende. Vi er nødt til å følge med her på søndag, fortalte den belgiske mesteren.

Brosteinen er ikke lagt like fint som på Karl Johans gate hvis noen skulle være i tvil.

– Jeg er sikker på at de bare kastet brosteinen ut av et lasteplan når de lagde denne sektoren, spøkte den belgiske klassikerkongen.

Les også: – Heller Roubaix enn grønn trøye

Værvarselet viser at det kommer til å bli et tørt Paris-Roubaix. På grunn av regnvær tidligere i uken vil det være noen plasser hvor det er litt fuktig gjørme.

– Det ser ut som det blir et tørt Paris-Roubaix. Det betyr at det kommer til å gå fort og det blir teknisk lettere, avslører Tom Boonen.

Favoritter
På søndag har den 29 år gamle sykkelstjernen mulighet til å tangere Roger de Vlaeminck sine fire seiere i brosteinsklassikeren. Belgieren er kun en av tre ryttere, sammen med Rik Van Looy og Eddy Merckx, som har vunnet alle de fem monumentene (Milan-San Remo, Flandern rundt, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege og Lombardiet rundt). De Vlaeminck kom i fjor med flere krasse uttalelser mot Tom Boonen, hvor han mente at Boonen var feig som avsluttes klassikersesongen etter Roubaix og aldri ville bli historisk uten å ha vunnet mer enn Flandern og Roubaix.

Slik det ser ut per dags dato er det ingen ryttere bortsett fra Fabian Cancellara, av de som har et par på merittlisten, som har gode sjanser og viser kvaliteter til å vinne alle de fem store monumentene.

Se også: – Paris-Roubaix i stooore bilder

– Devolders gode formkurve betyr at vi er favoritter sammen med Saxo Bank i Fabian Cancellara og Matti Breschel. Selvfølgelig er løpet åpent for Pozzato, Hincapie og Hoste, men jeg tror det vil stå mellom Quick Step og Saxo Bank, forteller en Tom Boonen som tydeligvis ikke frykter Hushovd nevneverdig.

Dårlig taktisk
Stijn Devolder kommer til Paris-Roubaix med ny motivasjon og føler at han er god form. Belgieren har lenge slitt med plasseringsevnene sine og omtaler fremdeles fjorårets velt i Arenberg-skogen som uflaks.

– Jeg er i god form. Forhåpentligvis har jeg litt mer flaks enn i fjor slik at jeg bidra til at laget får et godt resultat, fortalte Stijn Devolder.

Plasseringsevnene til Devolder har blitt mye omtalt i de belgiske mediene. Spesielt før fjorårets klassikere. Devolder har vist seg som sterkest når han sykler i små grupperinger eller helst alene.

- Devolder sykler raskest i alle brosteinspartier, men det nytter ikke når han er langt bak teten før hvert eneste brosteinsparti, fortalte Quick Step-eier Patrick Lefevere til sporza.be i fjor.

Jokeren Weylandt
I Sylvain Chavanel og Kevin Van Impe sitt fravær er Boonen og Devolder soleklare kapteiner for et rutinert Quick Step-lag. For Kevin Hulsmans, Matteo Tosatto, Nikolas Maes og Marco Velo vil det handle om å levere varene før Arenberg-skogen. Maarten Wynants, som overrasket positivt forrige søndag under Flandern rundt etter en meget trøblete 2009-sesong vil trolig sitte med lenge i brosteinsklassikeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mannen som alene reddet hjelperytter-innsatsen til Quick Step i fjor, Wouter Weylandt, kan bli jokeren for Tom Boonen på søndag. Det er få som kan sykle like fort på brosteinen som ww_speicial eller playboyke (flamsk for playboy). Bli ikke overrasket om Tom Boonen benytter seg av opptrekket til "playboyke" før han overtar selv på en av pavène.

Den gamle klassikerrytteren Wilfried Peeters vil lede det belgiske Pro Tour-laget på søndag. Belgieren har en andreplass fra 1999 som sin beste plassering i Paris-Roubaix.

PS: Quick Step har ingen seire fra brosteinsrittene i 2010. Foreløpig...

Les flere saker på procycling.no!

Kommentarer til denne saken