(SIDE2): - Han hadde ikke trengt å drepe Dumbledore med tryllestaven... han kunne bare ha gjort det med denne sangen!

Det er en av kommentarene Tom Felton, best kjent som Draco i Potter-filmene, har fått på sin låt «Hawaii», etter at NME la den ut på sine nettsider i helgen.

Og de aller fleste ser ut til å være lettere sjokkerte over hva Harry Potter-stjernen har gjort, musikalsk sett. For selv om han tidligere har snakket om å gjøre en rap-greie, er «Hawaii» lang fra noe slikt. Det er poppete og laidback, - og enkelte mener det hele må være en spøk.

- Dette er bare tull, det må det være. Dette er ikke virkelig, vær så snill.

HTML EMBED

Men Potter-slemmingen er ikke den eneste som har forsøkt seg på en musikkarriere.

Andre som har hoppet over til sang og instrumenter er Kevin Bacon, John Belushi og Jeff Bridges. John Travoltas innsats med skiva Let Her In er kanskje ikke like mye omtalt som han store filmer?

HTML EMBED

Eller hva med musikkarrieren til Minnie Driver, Clint Eastwood og Corey Feldman - som covret John Lennons Imagine?

Mer kjent er muligens Russell Crowe, Jamie Foxx og David Hasselhoff. For ikke å snakke om Natalie Imbruglia, som begynte sin kjendiskarriere i den australske TV-serien Neighbours - eller hva med Kylie Minogue og samme såpeserie.

HTML EMBED

Jared Leto var hønken i 90-tallsserien My So-Called Life og den nitriste Requiem For a Dream. God innsats, men neppe like omsvermet av ungjentene som han er med 30 Seconds to Mars.

Det gjelder også Jennifer Lopez, som vel de færreste husker fra In Living Color. Senere filmroller har derimot blitt bedre mottatt, som i The Cell.

HTML EMBED

Barnestjernene Britney Spears, Christina Aguilera, Hillary Duff og Miley Cyrus har alle gjort det - men det skal vel strengt talt sies at Disneys unge lovende ble lært opp til å opptre, og da ikke nødvendigvis i bare en sjanger.

HTML EMBED

Men det hender også at veien går andre retningen - fra musikk til film. Blant annet har Justin Timberlake gjort nettopp det, stort sett med suksess (selv om han også var en av Disneys små multitalenter). Blant annet innsatsen i Facebook-filmen mottok han stort sett gode kritikker.

Andre som har gått samme vei er Beyoncé, Mariah Carey, Madonna og Snoop Dogg - som vel ikke akkurat har gjort karriere på det hvite lerretet. Noget bedre klarte Eminem seg i 8 mile, den tidligere American Idol-deltakeren Jennifer Hudson og Mark Wahlberg - undertøys deiligheten. Sistnevnte hadde vel dog ikke en rap-karriere det sto allverdens respekt av.

HTML EMBED

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!