«Tomb Raider» er en av de virkelig store spillseriene. De første spillene, som ble sluppet på midten og slutten av 90-tallet, var prakteksempler på hvordan man lager tredimensjonale actioneventyr. Vi fikk servert varierte og flotte omgivelser, underholdende miljønavigering og spennende historier som var som hentet rett fra "Indiana Jones". Dessverre lignet spillene etterhvert altfor mye på hverandre og populariteten stupte.

På tross av at det gikk bra forrige gang, har utviklerne hos Crystal Dynamics bestemt seg for at serien trengte enda en omstart. «Tomb Raider», som forvirrende nok er navnet på det nye spillet, er et underholdende, stort og variert actionspill. Historien om Laras tur til en mystisk øy rett utenfor Japan er spennende, og spillet har en driv få matcher.

Miljønavigeringen, de mange kampene og de underholdende (!) interaktive mellomsekvensene flyter som en drøm, er akkurat passe krevende og regien er glimrende. «Tomb Raider» blir aldri slitsomt eller ensformig, de ulike partiene er akkurat passe lange og spillet byr hele tiden på noe nytt. Strålende designede omgivelser, smarte oppgaver, utfordrende fiender og en perfekt kontroll hjelper også. Og som om ikke det var nok, de nye rollespillelementene gir deg lyst til å utforske omgivelsene skikkelig.

HTML EMBED

Det eneste jeg har å utsette på «Tomb Raider», er at utviklerne har latt seg inspirere veldig av PS3-eksklusive «Uncharted». Som en følge av dette føles spillet litt mindre unikt, og enkelte «Tomb Raider»-fans kommer til å synes at spillet har for mye action.

Jeg synes at det bare er en liten ripe i lakken og som ikke har noe særlig å si for opplevelsen. Tomb Raider er et glimrende actioneventyr som hører hjemme i enhver spillsamling.