BJERKE TRAVBANE (OSLO): - Denne filmen lager jeg for å glede publikum. Første gangen hadde jeg lyst til å lage film med min kollega og mine folk. Det gikk overveldende bra, og jeg føler at publikum fortjener en film til. Så denne er kun «for the public», sier regissør og hovedrolleinnehaver, Leon Bashir, når vi møter ham under innspilling på Bjerke Travbane i Oslo.

Gangsterkomedien «Tomme tønner» gikk for fulle hus da den kom på kino i januar 2010. Det viste seg at den humoristiske tolkningen av Oslos underverden var god underholdning, og nå kommer oppfølgeren.

Se bilder fra innspillingen nederst i saken!

Stereotypisk
Sammen med manusforfatter og regissør Sebastian Dalén har han tromlet sammen en oppfølger til den suksessfulle actionkomedien, og foruten å stå for regien, spiller Bashir også hovedrollen.

I oppfølgeren bestemmer Ali seg for å bli lovlydig verdensborger, og følger familitradisjonene ved å åpne en kebabsjappe i hovedstadet. Nå vil han blir rik på sultne og fulle nordmenn, men alt går, som i forgjengeren, ikke helt som planlagt.

- Det er jo litt i stilen av det hele. Ali prøver og det er jo det viktigste. Det er den veien hvor han prøver og prøver som er den morsomme veien. Det blir masse underholdning, forteller Bashir og nikker bekreftende til seg selv.

- Det kommer til å bli bra
Selv om den første filmen ble svært godt mottatt, har Bashir ingen nerver foran film nummer to.

- Nei, ikke i det hele tatt. Det er derfor jeg tror denne kan bli mye bedre. Nå jobber jeg ut fra ren glede og instinkt, og jeg vet jo at det er bra, og kommer til å bli bra. Jeg er bare spent på hvor mye bedre det kommer til å gå denne gangen, sier Bashir selvsikkert.

Les anmeldelsen av «Tomme tønner»: Alibandens aller første kupp

- Er litt Ali nå
Skuespilleren synes det er moro å ta på seg uniformen og spille Ali igjen, og han innrømmer at han liker rollefigurens standhaftighet.

- Jeg har han jo innabords. En liten del av meg er jo Ali. Så det er liksom som å ta på seg uniformen, så er man Ali. Jeg synes det er kjempegøy å være Ali da, han er jo så sprudlende. Jeg er jo nesten litt Ali nå som jeg står og snakker - for jeg er på settet. Jeg liker kjempegodt å spille Ali, sier han entusiastisk.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Lært av gamle feil
Skuespilleren innrømmer at de har lært a tidligere feil, og mener det er en av grunnene til at oppfølgeren vil bli enda bedre underholdning.

- Vi har lært småfeil, og vi har hørt hva folk ler av og hørt hva folk liker, og tatt det til etterretning. Det er derfor jeg tror oppfølgeren blir bedre, forklarer Bashir.

På spørsmål om hvordan han vil oppsummere oppfølgerfilmen, tenker han seg litt om før han svarer energisk.

- Filmen byr på masse moro, travbane, hester, sirkus og et pengetransportran.

Glamourcomeback
Tidligere i år gikk det rykter om at Bashir var sammen med Lene Alexandra Øien. Den tidligere glamourmodellen og artisten hadde rollen som streng politibetjent i den første filmen, og spørsmålet er om hun dukker opp igjen i oppfølgeren.

- Ja, det er store sjanser for at hun kommer tilbake, sier Bashir og ler.

Nye fjes
Men foruten et comback av mange velkjente karakterer, finner vi også noen nye fjes på castinglista. Glamourmodellene Linni Meister og Tine Valle filmdebutere som ballongpiker, men også flere mer rutinerte skuespillere vil vise ansiktet på lerretet.

En av de er Maria Bock. Den talentfulle skuespilleren ble i 2008 nominert til Amanda-prisen som beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Sommerhuset». Hun er også kjent som Tove fra blant annet NRK-serien «Hvaler», og har medvirket i spillefilmen «Gymnaslærer Pedersen».

I «Tomme tønner» har hun derimot en helt annen rolle.

- Jeg er gjørme-Kari, søskenbarnet og ekskjæresten til gjørme-Knut som var med i eneren. Jeg er vikar for han, sier Bock til Side2, som innrømmer at hun liker humoren i filmen.

Hun synes den første «Tomme tønner»-filmen var både morsom og underholdende, og setter pris på at det er enda mer rutinerte skupesillere enn henne selv på filmsettet.

- Da jeg leste manuset lo jeg veldig, og tenkte at det er jo bare artig å være med på. Upretensiøst og kreativt, og veldig fint manus. Det er jo bare kjempeartig. Og ås er det litt sånn stas og jobbe med Kim Bodnia (Vic). Han er en veldig dyktig skuespiller og det er artig, forteller hun, men vil ikke avsløre mer om filmens handling.

SE BILDER FRA INNSPILLIGEN HER:

3480