BJERKE TRAVBANE (OSLO): Innspillingen av gangsterkomedien «Tomme Tønner 2» er i full gang - og for noen er dette kanskje mer stas enn for andre.

Les også:- Oppfølgeren blir bedre

En av scenene til den populære filmen utspiller seg på Bjerke travbane i Oslo. Foruten mer eller mindre rutinerte skuespillere, er også et knippe statister på plass. To av disse er Cathrine Sæbø (18) og Susanne Thønt (18), og de sitter og slapper av i solen da Side2 møter dem i en av pausene.

- Det er veldig gøy å være statist, synger jentene i kor.

Har du tips om en morsom sommerjobb? Send oss en e-post!

Fikk jobben på Facebook
Både Sæbø og Thønt har jobbet som statister tidligere, og de bruker sosiale nettverk for å sikre seg nye oppdrag.

- Han ene som jobber med filmen er vi venn med på Facebook, og han la ut en link om statistjobben. Så vi krysset av for hvilke dager vi kunne være her, og nå har vi vært med i fem dager, sier Thønt.

Se bilder fra innspillingen nederst i saken!

- Lærer mye
De synes begge det er mange fordeler med å være statist, men innrømmer at det å se seg selv på det store lerretet er det aller beste med jobben.

- Det morsomste blir å se seg selv på filmen etterpå, sier Thønt.

Sæbø er enig.

- Det beste med å være statist er alt man får være med på og at man kan se seg selv etterpå, og vite hvordan det egentlig var bak kamera. Har lært en god del og det er veldig gøy, mener Sæbø.

- Glad jeg fikk være med
Av skuespillerne er Leon Bashir og Kristoffer Joner blant favorittene, men selv med all glamouren er det ikke bare stas å være statist.

- Det kjipeste med å være statist er vel at man ikke blir lagt særlig merke til, man er på en måte bare i bakgrunn. Men det er jo noe, og jeg er veldig glad for at jeg fikk være med, sier Sæbø.

Hun fortsetter:

- Og ventingen ja, det blir det en god del av. Selvfølgelig også kjipt, men sånn blir det uansett enten man er statist eller skuespiller, så det er bare å finne på noe gøy å gjøre i mellomtiden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen betaling
Men tross møte med skuespilleren, muligheten til å se seg selv på skjermen, og læringprsessen er det et faktum at denne jobben ikke gjør deg én eneste krone rikere. Men dette ser derimot ikke ut til å bry de to jentene.

- Vi får ikke betalt for å være statister i «Tomme tønner 2W, men vi fikk velge om vi ville ha kinobilletten eller DVD-ene til «Tomme tønner», både 1 og 2. Og så får vi jo navnene våre på rulleteksten da, sier Sæbø.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

SE BILDER FRA INNSPILLINGEN HER:

3480