Gå til sidens hovedinnhold

Danseløve uten musikk

Tommy Fredvang har ikke fått hjelpa han trenger.

Tommy Fredvang
From Now On
MTG

X-Faktor. Skal Vi Danse. Tommy Fredvang skal i hvert fall være kjent for en god del TV 2-tittere. Det er sikkert også en del som har fått med hans tre singler: «Wake Up Call,» «Paralyzed» og «Easy Goodbye.» Hvis du har likt disse smakebitene kan du egentlig avslutte lesingen her og nå. Dette blir nemlig ikke pent.

Det er egentlig ingenting feil med Tommy Fredvangs stemme. Han kunne sunget seg inn på mang en amerikansk utgivelse av musikk ment for radio og midt-i-veien-musikk. En slags blanding av Nu Metal-rasp og generisk radiopopstemme. Helt fint og greit. Han klarer også å traktere engelsken bedre enn svært mange norske artister.

Problemet er at musikken er omtrent like interessant som å se på gullfisker svømme en hel dag. Det er det samme. Igjen. Igjen. Og igjen. Så hvis du er ute etter et album du kan sette på i bakgrunnen med relativt lav lyd uten egentlig merke at det er tilstede så er dette albumet for deg. Hvis du derimot er ute etter en positiv musikalsk opplevelse bør du styre langt unna, vekk og over i en annen greie.

Alle sangene på dette albumet høres ut som om de er snekret sammen på et samlebånd i Kina (eller Taiwan, siden vi har litt handelsproblemer med Kina nå), og det som skal være «rocka» er bare platt og det som skal være feiende popmelodier er bare kjedelig og uinteressant.

HTML EMBED
try {MusicNodes.addNode('9a933a66-3688-4e74-bd95-3760590133f3');} catch (err) {}

Hvis noen produsenter som kunne greiene sine (det vil si hatt noen baller i det hele tatt) hadde fått traktere sangene kunne dette blitt noe mye mer. Det er et potensial her, og med baller nok til å faktisk la gitarer være gitarer og prøvd en basslinje her og der så kunne Tommy Fredvang levert et rocka og levende album som det faktisk hadde vært verdt å høre på.

HTML EMBED
try {MusicNodes.addNode('74036d03-aa00-4af1-a63c-6d6297a703b8');} catch (err) {}

Normalt anbefaler vi et spor eller to fra et album, men det gjør vi ikke denne gangen. Beklager.

HTML EMBED
try {MusicNodes.addNode('59018b95-068a-4b4b-a8d1-425543f7ab84');} catch (err) {}

PS! Ikke at det påvirker karakteren, men det er ikke spesielt moderne å gi ut albumet digitalt en uke etter at det er tilgjengelig i butikk.

Kommentarer til denne saken