LILLESTRØM (Nettavisen): Tirsdag ble det kjent at tidligere dekkbaron Tommy Sharif ble pågrepet av politiet og siktet for grov bounndragelse.

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier Sol Elden, som forsvarer Tommy Sharif, til Nettavisen.

39-åringen har på formiddagen blitt avhørt av politiet.

- Sharif har nettopp vært i avhør, han bidrar etter beste evne ved å besvare de spørsmål som politiet har. Politiet har ikke tatt stilling til om han skal fremstilles enda, sier Sol Elden.

Strafferammen for grov bounndragelse er inntil seks års fengselsstraff.

Les: Tommy Sharif pågrepet

Ransaket boligen
Under aksjonen tirsdag morgen ble både dekksenteret til Sharif på Alnabru – Sharif AS – og boligen hans på Leirsund i Skedsmo gjennomgått av politiet.

Politiet brukte hunder til å snuse etter penger på de ulike adressene. Det skal ha blitt funnet «mye penger» under ransakingen.

Les: Fant store pengesummer hos Sharif

Pågripelsen av Sharif skjedde på dekksenteret på Alnabru, som eies av broren Moohsen. Moohsen er også pågrepet av politiet.

Les: Sharifs bror uforstående til pågripelse

Konkurs
Denne uken har bobehandlingen etter konkursene i Sharifs selskaper pågått i Nedre Romerike tingrett.

Gjennomgangsmelodien i flere av selskapene er manglende leverte regnskap, ulovlige lån i millionklassen, og at selskapene er drevet for kreditors regning.

Server fjernet
I retten kom det fram at bostyrer Lundin har hatt problemer med å få tilgang på siste års regnskap i Sharifs selskaper. Blant annet skal en dataserver som inneholder regnskapene fra selskapene være fjernet.

Kameraovervåkingsutstyr skal også være tatt bort, og flere harddisker er borte. Serverne skal inneholde regnskapstall for selskapene.

En kilde opplyser til Nettavisen at han så serverne så sent som i mars, da han hjalp Sharif med å ta ut all privat E-post.