I juni ble Tommy Sharif pågrepet, siktet for bounndragelse. Ni av hans selskaper er slått konkurs og ifølge bostyrer Christian Lundin skylder han over 90 millioner kroner.

Sharif har nektet straffskyld etter siktelsen, og ble løslatt fra politiets varetekt dagen etter pågripelsen i juni.

Her kan du tipse Nettavisens journalister på mail, eller ringe 02060.

Sharif har forklart seg om BMW

Lundin mener Sharif har forsøkt å unndra verdier i selskapet, og allerede forrige måned konfronterte Nettavisen politiet med at de blant annet var på jakt etter en BMW.

Nå bekrefter de å ha beslaglagt en BMW X5 2012-modell. Sharif er også avhørt om beslaget.

– Jeg kan bekrefte at vi har tatt beslag i BMW-en. Det var politiet i Mosjøen som fant den, og den står der. Siktede har avgitt forklaring og det er flere personer som skal avhøres, sier leder av økoteamet ved Romerike politidistrikt Bjørn Ivar Thune til Nettavisen.

Verken Sharif eller noen av hans familiemedlemmer har tilknytning til Mosjøen. Politiet ønsker ikke å svare på hvordan Sharif har forklart at bilen har havnet der.

BMW-en skal ifølge bostyrer ha en verdi «på noen hundre tusen». Nettavisen har snakket med bileksperter i Nettavisens egen Side3-redaksjon og sjekket listepriser.

Ny pris: 793.000 kroner

Prisen avhenger av blant annet bilens modell, stand, kjørelengde og utstyr. Men en normalt brukt BMW X5 2012-modell blir i hovedsak solgt for minst 500.000 kroner.

Ifølge BilNorge.no ligger nybil-prisen på like i underkant av 800.000 kroner.

Tidligere har politiet beslaglagt datautstyr, dokumenter, store pengebeløp og det er også gjort krav på et telefonnummer som bostyrer Lundin mener har verdi. Dette telefonnummeret har blitt overdratt til broren, som er siktet for heleri i samme sak.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen, men vi har samtykke i at BMW-en selges, og bedt om at salgssummen utbetales til Sharif, sier Sharifs forsvarer John Christian Elden til Nettavisen.

– Han forklarte politiet hvor bilen var, og at den var hans. Helt uproblematisk.

– Ga bilen i gave

Bostyrer har ennå ikke informert kreditorene om beslaget, og mener det er betenkelig at Sharif har overdratt bilen til et familiemedlem.

– Bilen tilhørte firmaet Dekkongen og ble overdratt til et familiemedlem, etter det opplyste uten betaling. Dette skjedde på et tidspunkt da selskapet ikke var i stand til å betale sine kreditorer. Jeg har fremmet krav om omstøtelse av gaven til faren, og bilen vil nå bli solgt, sier Lundin til Nettavisen.

Tidligere i dag meldte Nettavisen også om at Sharif er med i et nyoppstartet dekksenter. Selskapet ble stiftet i mars, måneden etter at det første selskapet til Sharif ble slått konkurs. Det nye selskapet står i navnet til broren.

Lundin liker ikke at Sharif ruller videre i næringslivet.

– Deler av midlene i selskapene som er konkurs er gått inn i virksomheten til broren. Det er for eksempel betalt husleie til selskapet til broren og kjøpt diverse driftstilbehør. Dette anser jeg som ulovlige transaksjoner, som kan omstøtes. Jeg har allerede fremmet krav om tilbakeføring av midler, men dette er så langt ikke etterkommet.

Politiet: Sharif-siktelsen kan bli utvidet

Foreløpig er Sharif siktet for unndragelse av bomidler, etter straffelovens 283, men det er aktuelt å utvide denne.

– Det er vanlig i konkurssaker. Skatteetaten er også inne i bildet her og det kan bli aktuelt å utvide siktelsen etter bestemmelser i ligningsloven, bokføringsloven, regnskapsloven og merverdiavgiftsloven, sier Thune.

Han understreker overfor Nettavisen at det ennå ikke er tatt stilling til om siktelsen mot Sharif skal utvides.

Hans bror, som står som eier av det nye dekksenteret, har ikke ønsket å gi noen kommentar til Nettavisen.