– Han er pågrepet og mistenkt for å ha unndratt penger og verdier fra konkursboet. Vi har arbeidet med denne saken i en periode, og gikk til aksjon i dag, sier leder for økoteamet i Romerike politidistrikt, Bjørn Ivar Thune, til Nettavisen.

39-åringen sitter tirsdag formiddag i politiavhør. Strafferammen for grov bounndragelse er inntil seks års fengselsstraff. Det var Dagens Næringsliv som ført meldte om pågripelsen.

LES OGSÅ: Selskapene til Sharif skylder 94,3 millioner kroner

Ransaket boligen
Under aksjonen tirsdag morgen ble både dekksenteret til Sharif på Alnabru – Sharif AS – og boligen hans på Leirsund i Skedsmo gjennomgått av politiet.

– Vi har ransaket boligen hans, og på dekksenteret har vi bistått skattemyndighetene.

Thune forteller at pågripelsen av Sharif skjedde på dekksenteret på Alnabru.

– Det gikk helt udramatisk for seg.

Kjendisadvokat John Christian Elden er Tommy Sharifs forsvarer.

Han vil ikke kommentere om flere personer er pågrepet i saken, men etter hva Nettavisen erfarer er det flere andre spørsmål politiet nå prøver å finne svar på.

Det nystartede selskapet Sharif AS på Alnabru, som eies av broren Moohsen Sharif, har politiet også aksjonert mot. Det opplyser en kilde til Nettavisen.

(Saken fortsetter under bildet.)


– To sivilkledde politibetjenter sto utenfor da jeg ankom adressen. Politiet opplyste at de hadde overtatt lokalet, og at driften var stanset, opplyser kilden.

Bostyrer visste ikke om pågripelsen
Etter pågripelsen av Sharif sier bostyrer Christian Lundin at han er glad for at politiet nå har gått til pågripelse.

– Jeg visste ikke at han skulle pågripes i dag, men jeg er tilfreds med at politiet bistår her. Jeg har etterlyst en del dataservere, harddisker, og pengene han har tatt ut av selskapene. Det regner jeg med er ting han nå må forklare seg om.

Nå overlater han til politiet å finne ut om Sharif har begått straffbare forhold i forbindelse med konkursene.

– Politiets agenda er å etterforske med tanke på mulige straffbare forhold. Min oppgave er å ivareta kreditorens interesser. Politiet vil ta en beslutning på hva som skjer nå videre.

Konkurs
Denne uken har bobehandlingen etter konkursene i Sharifs selskaper pågått i Nedre Romerike tingrett.

Gjennomgangsmelodien i flere av selskapene er manglende leverte regnskap, ulovlige lån i millionklassen, og at selskapene er drevet for kreditors regning.

Server fjernet
I retten kom det fram at bostyrer Lundin har hatt problemer med å få tilgang på siste års regnskap i Sharifs selskaper. Blant annet skal en dataserver som inneholder regnskapene fra selskapene være fjernet.

– Det må legges til grunn at det er Tommy Sharif eller noen han har kjennskap til som har fjernet dataene, sa Lundin mandag.

Kameraovervåkingsutstyr skal også være tatt bort, og flere harddisker er borte. Serverne skal inneholde regnskapstall for selskapene.

En kilde opplyser til Nettavisen at han så serverne så sent som i mars, da han hjalp Sharif med å ta ut all privat E-post.

Les egen sak: Regnskapsdata fjernet

Nettavisen utvider saken.