Gå til sidens hovedinnhold

Nå har han passert milliarden

Tommy Wirkola håver inn kroner for filmstudioet med «Hansel & Gretel Witch Hunters».

HTML EMBED

Se traileren til Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel Witch Hunters».

(SIDE2:) «Hansel & Gretel: Witch Hunters» fikk hard medfart av kritikerne, selv om Nettavisens anmelder likte den godt.

- Fartsfylt tullball, slo Bjørnar Kristiansen fast. Her hjemme har den heller ikke vært den største publikumsdrageren. 60.000 pluss har sett Wirkolas hollywooddebut.

God inntjening
Men i kroner og øre gjør filmen det usedvanlig skarpt.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Denne helgen passerte den en milliard innspilte kroner på verdensbasis. Allerede første helg spilte filmen inn sitt budsjett på 20 millioner dollar. Og siden den gang har «Hansel & Gretel» hatt premiere i mange land utenfor USA.

LES VÅRT INTERVJU:- Føler at jeg fikk et bra endelikt

- Jeg følte studioet var med meg hele veien, jeg fikk lage den filmen jeg ville lage, sier Tommy Wirkola til Side2. Han fikk også, etter mild overtalelse, bemanne de ulike mindre rollene med norske skuespillere.

Nye prosjekter
Summen er mer enn nok til å gjøre Paramount fornøyd. Wirkola er selv i gang med å utvikle nye prosjekter for filmstudioet selv om han ikke har landet noe prosjekt ennå. Da Side2 sist møtte ham, sa han at han følte seg helt som en del av det norske filmmiljøet. Og han beklaget at prosjektet «Birkebeineren», som har var tiltenkt å regissere, ikke hadde fått støtte.

Mens Wirkola jobber i USA med nye prosjekter, er han også i full gang med planene for «Død snø 2». Filmen har allerede amerikansk distributør og skal spilles inn både på engelsk og norsk. Den handler om den eneste overlevende etter nazizombieangrepet i «Død snø».

Engelsk tittel er foreløpig «Dead Snow: War Of The Dead».

LES OGSÅ:Heksejakten igang for Wirkola

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken