Gå til sidens hovedinnhold

Tilbakestående eller geni?

Dette er tiårets største kultikon.

Ingen vet hvor han kommer fra, men han har tydeligvis kommet for å bli. Med en oppkuttet aksent, som best kan sammenlignes med en dårlig Arnold Swartzenegger-etterligning, har han tagget seg inn i filmhistorien.

De fleste av oss her i Norge har kanskje ikke fått med oss sensasjonen rundt The Room. Syv år etter at The Room først ga publikum latterorgasmer, eller terroriserte dem ut av kinosalen, blir den fremdeles vist.

HTML EMBED

Lystløgner?

De største klisjeene, det tynneste manuset, de dårligste skuespillerne – The Room har så mye å tilby.

I dag kaller Wiseau filmen for en komedie, men før filmen faktisk ble sluppet hadde han reklamer som sammenlignet The Room med Tennessee Williams.

– Tommy er full av skitt. Han gjør bare det beste ut av en forferdelig dårlig jobb, skal en av skuespillerne i The Room ha fortalt Entertainment Weekly.

HTML EMBED

Romvesen eller vampyr

– Det er ikke et rom. Det er rommet, smiler Wiseau selvsikkert i et intervju på dvd-en.

I intervjuet – som må kunne beskrives som noe av det mest idiotiske som noensinne har blitt fanget av en linse – har Wiseau dubbet inn ”kompliserte” ord, sannsynligvis for å vise hvor stor kunstner han faktisk er.

HTML EMBED

Mens noen tror Wiseau ikke har et fnugg av talent, dukker det opp flere og flere teorier om at han bare gjør seg til. Mange finner det rett og slett vanskelig å tro at noen kan være så dum at de kunne tro The Room var en god film.

Riktignok spekulerer fans også om han er et romvesen eller en vampyr. Sannheten er jo at ingen vet hvor han er fra, og Wiseau har ikke utdypet seg om sin fortid. Er aksenten falsk? Er han over 200 år?

HTML EMBED

Kultikon

Uansett hva Tommy Wiseau er, har han mange tilhengere. De samles ved hver visning og kaster plastskjeer mot skjermen til hyllest.

I fjor hadde han hovedrollen i kortfilmen ”The House That Dripped Blood on Alex”. Handlingen forklarer seg egentlig selv.

HTML EMBED

Nå vil Wiseau prøve lykken med sitcom-en Neighbeurs. Det eneste sporet etter serien er riktignok traileren, som har ligget ute på Youtube i over to år. Ingenting tyder på at serien har blitt plukket opp.

HTML EMBED
Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken