(SIDE2): Artisten har tenkt å slå Andreas Håtveit i kampanjen «Men vs. Women». Og for øvrig alle norske menn der ute!

Hun vil med dette bevise at andreplassen fra både Idol og Grand Prix ikke forfølger henne.

- Dere må ikke tro at jeg er den evige nummer to, sier hun med et smil.

Løper med venninnene
I løpekonkurransen som arrangeres av Nike er hun nemlig ambassadør sammen med X-gamesvinner Andreas Håtveit, hekkeløper Christina Vukicevic og sprinter Jaysuma Saidy Ndure.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Det betyr at hun sammen med Christina skal «knuse» det mannlige teamet med Andreas og Jay ved å rekruttere flest kvinner til å løpe. Det laget som til sammen har løpt lengst vinner utfordringen.

- Denne gangen skal jeg vinne! Jeg har blitt løpegal og løper omtrent fire ganger i uken. Til nå har jeg klart å få med en del venninner og jeg håper alle jenter der ute vil være med meg å løpe, sier Tone til Side2.

Aller helst vil hun høre på jazz mens hun løper, men hard rock funker det også.

- Favorittlåta mi akkurat nå er Foo Fighters med «The Pretender», avslører hun.

Tone har også fått med seg kjæresten sin på løpegalskapen.

- Han har akkurat kjøpt seg sko og er klar, men jeg tror jeg slår ham, gliser hun.

Skoen prater til deg
Hele misjonen til Nike, ifølge selskapet selv, er å få nordmenn opp av sofaen og på med joggeskoene. På alle nye Nike-sko kan du nemlig plassere en sensor i skoen som måler hvor langt du løper. Denne er knyttet til en iPod slik at du får oppdateringer i løpet av løpeturen på hvor langt du har løpt og om du holder bedre tempo enn på forrige løpetur, hvor mange kcal du har forbrent og generelle motivasjonstips.

Etterpå kan du plugge iPoden til PC-en og her oppdateres din egen treningsdagbok. I tillegg kan du selvsagt sjekke hvordan laget ditt gjør det og hvor langt for eksempel Tone Damli Aaberge har løpt den siste uka. Utfordringen varer fra 13. mars og i 38 dager fremover og i samarbeid med Elixia prøver Nike å rekruttere så mange som mulig.

Det er ikke bare de kommersielle kreftene som tenker på at nordmenn bør bevege seg mer, men også Helsedirektoratet har nylig lansert sitt tiltak for å dra oss opp av sofakroken.

«Aktivitetshåndboken» ble lansert 06. mars og er en håndbok for helsepersonell om hvordan fysisk aktivitet kan brukes i forebygging og behandling av en rekke sykdommer.

- Forskning viser at fysisk aktivitet har en forebyggende effekt på blant annet kreft og psykiske lidelser. Når det gjelder å forebygge kreft finnes det svært få virkemidler å ta i bruk. Fysisk aktivitet har ingen bivirkninger, lave kostnader og hver enkelt kan gjøre noe med det på egen hånd, skriver de på sine sider.

- Kvinner er sterkest
Hekkeløper Christina Vukicevic har tro på at nordmenn kan være enda mer sporty enn de er.

- Vi var her på Elixia klokken åtte i morges og da var det allerede mange som var på trening. Det syns jeg er imponerende, sier hun og legger til at de fleste var kvinner.

- Det står i ordboka at kvinner er det svake kjønn. Det syns jeg er noe ordentlig tull. Herregud, det er jo kvinner som føder barn og de trener jo som bare det. Jeg tror faktisk kvinner er mye flinkere til å trene enn menn, sier hun og sender med det et sleivspark til challenge-utfordrerne Andreas og Jay.

- Jeg er helt overbevist om at vi vinner, følger hun opp.

Selv kom hun nylig på fjerdeplass i EM, en bragd med tanke på at hun ble alvorlig skadet i september i fjor.

- Jeg lå jo med full narkose i september, så jeg må si at formen har kommet seg utrolig fort.

- Ikke redd for damene
Andreas Håtveit er på sin side ikke redd for knallformen til verken Tone eller Christina. Eller resten av den kvinnelige befolkningen i Norge.

- Dette blir null stress! Jeg har så mange bra kontakter og kommer til å rekruttere gutta gjennom blant annet Facebook, sier en skråsikker Andreas.

Han løper helst ute, gjerne i snøvær etter en åtte timers økt på ski.

- Det er deilig å få ut melkesyren i beina etter å ha stått på ski i åtte timer, med en skikkelig joggetur.

Hans oppfordring til gutta er: - Legg bort X-box-en og kom dere ut og løp!

LES MER HELSE HER