(730.no) Tone Damli Aaberge er ikke bare på forsider av blader og aviser, hun er også i toppen av salgslistene med sin nye hit «Butterflies».

Følg kveldens Melodi Grand Prix live her på Side2

Slikt blir lagt merke til, også utenfor Norge. Lyden av platina klinger bra i ørene til amerikanske bransjefolk, og denne uken satte en mektig representant seg på flyet til Oslo for å treffe 20-åringen og se hennes MGP-opptreden.

Appellerer til amerikanerne
Tyskfødte Barbara Orbison, enke av legenden Roy Orbison og eier av selskapet Still Working Music, er en av personene bak Taylor Swift, USAs største popstjerne akkurat nå. Tenåringens plate «Fearless» er nummer 1 på Billboard 200, der den har vært i imponerende ni uker.

- Tones musikk vil definitivt kunne appellere til amerikanere, forteller Barbara da 730 treffer henne sammen med Tone på toppen av Grand.

- Vil bli lagt merke til
- Jeg har spilt «Butterflies» for flere av mine låtskrivere og produsenter, veldig dyktige personer som har hatt mange førsteplasser i USA, og de var imponert over både låten og Tones stemme. De mente den definitivt er en hit. En nummer 1-hit. Dessuten har hun et utseende som vil bli lagt merke til.

Tone, som har tatt en liten pause fra MGP-stress, vet at det er mye som skal til for at noe slik skal skje, men smiler fra øre til øre. Nesten bokstavelig talt.

Liker musikken
- Det er gøy å få slik feedback på musikken sin. Nå ble jeg glad, ler hun, og forteller at hun kjenner til flere av artistene og låtskriverne som Barbara jobber med.

- Jeg har Taylor Swifts nye album og jeg elsker det. Jeg liker den musikkstilen veldig godt.

Les mer på 730.no: TONE SLO JENNY SKAVLAN

Barbara Orbison minner om at nordmenn har gjort det bra i utlandet før, og at norsk musikk stadig får mer oppmerksomhet.

- Taylor er helt klart en unik artist, som lager veldig god musikk, men Tones «Butterflies» er også musikk mange vil kunne sette pris på utenfor Norge. Se for eksempel på... hva heter hun igjen? Den norske piken som debuterte for en del år siden... Lene?

- Lene Marlin, foreslår Tone.

- Ja, Lene Marlin. Hun liker jeg, og hun har gjorde det bra. Dessuten har verden i større grad begynt å forstå norsk musikk. David Eriksen er kjent i England og i USA, Stargate, som jeg også har jobbet med, har stor suksess, og nå har vi norske Ina (Wroldsen journ.anm.), som jobber med mine folk. Hun er en meget dyktig låtskriver. Så ja, nå er det veldig spennende med Tones musikk, ikke bare i Norge.

Les mer på 730.no: HÅPER PÅ EN LITT BEDRE TONE