Gå til sidens hovedinnhold

- Sjikane og ryktespredning

Tone Damli Aaberge måtte stenge privat blogg.

(SIDE2): MGP-aktuelle Tone Damli Aaberge måtte mandag kveld se seg nødt til å stenge sin private blogg, etter «en ny bølge av hva vi finner som upassende kommentarer», melder Thomas Moen i iPublish.no.

Les mer:Se Tones blogg her

- Vil ha kritikk
- Tone er åpen og har tidligere stått for det meste av modereringen av bloggen selv. Og hun har alltid vært klar på at hun ønsker at det er rom for kritikk av henne hos leserne. Det er helt OK at man ikke liker Tone eller musikken hennes, det er noe man må tåle i dette gamet, sier Moen til Side2.

Men mandag kveld måtte altså den søte MGP-artisten ta affære etter en rekke ubehagelige kommentarer fra enkelte lesere.

- Når det blir stygge ord som «du er ei hore» og andre usaklige meldinger som går utenfor norsk folkeskikk, er det ikke bra. Vi kan logge IP-adresser og fant raskt ut at det var en gruppe på 10-15 personer som sto bak sjikanen, forteller Moen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ryktespredning
I tillegg til personangrep, sto de samme menneskene bak spredning av usanne rykter og beskyldninger uten rot i virkeligheten.

- Dette er upassende. Det er mange barn som leser bloggen, så det er viktig for oss å ha en grei tone, forklarer Moen.

Ikke politianmeldelse
På bloggen advarer Moen videre om at iPublish vil gå til politianmeldelse av eventuelle syndere i ekstreme sjikanetilfeller. Det ble derimot ikke gjort denne gang.

- Nei, vi gjorde ingen konkrete grep denne gangen. Men vi ønsker likevel å synliggjøre at sånn oppførsel kan få konsekvenser, avslutter Moen.

Tones blogg er per onsdag formiddag åpen for publikum igjen, men fra nå av vil alle kommentarer forhåndsgodkjennes av moderatorer før de publiseres.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken