HTML EMBED

(SIDE2): Tone Damli Aaberge er et velkjent navn her hjemme i Norge, og sogndalsjenta kan sjelden bevege seg ute på gaten uten å bli gjenkjent.

Men Tone har større ambisjoner.

- Griselyst til å være der
I november i fjor dro hun på promoteringsturné i USA, og da hun gjestet magasinet Elles glamorøse fest tidligere denne uken snakket skjønnheten om hvordan det gikk med utenlandsplanene.

- Planene mine for USA har alltid vært diffuse, men jeg har vært så heldig å få reise bort dit og så får vi se hva framtiden bringer, sier 23-åringen i et intervju - som Side2 sendte live i samarbeid med Elle og TLC.

HTML EMBED

Kun et fåtall norske artister har slått gjennom i USA, og Tone innser at det kan bli en utfordring å gjøre det stort der borte.

- Det er skinnsykt vanskelig. Jeg er en bitte liten jente her i Norge som har griselyst til å være der borte, innrømmer hun.

- Men det er mange om ballen så jeg er like glad her hjemme, legger Tone til.

- Billigere å gjøre det selv
Ikledt en fargerik kjole fra Missoni fikk Tone som vanlig mye oppmerksomhet da hun gikk på den røde løperen som ledet inn til de spesielle omgivelsene Elle hadde valgt å invitere til fest i.

Festen ble nemlig holdt i Oslos fremste turistmål, Vigelandsparken.

Over skulderen hadde hun en veske fra en av sine favorittmerker, nemlig Mulberry av typen Alexa.

Den kostbare vesken er kalt opp etter et av verdens største moteikon, Alexa Chung, og også Tone innrømmer at hun følger med hva den stilfulle briten kler seg i.

- Jeg googler Alexa Chung støtt og stadig. Diane Kruger googler jeg av og til, hun er veldig klassisk og fin.

- Ellers går jeg veldig ofte inn på Vogue og ser på de ti best kledte og slike ting. Samt blogger og sånne ting. Jeg får inspirasjon fra mang steder.

I motsetning til mange kjendiser er ikke Tone avhengig av å ha en stylist til å fortelle hva hun skal ha på seg, men innrømmer at det å handle klær ikke alltid er like moro.

- Det er mye billigere å gjøre det selv. Men det er veldig slitsomt å finne klær selv så jeg skulle gjerne hatt en, innrømmer hun.

- Men så er det veldig stas å ha tenkt gjennom hva man skal ha på seg selv. Man setter sin signatur på det.

- Antrekket kommer i andre rekke
At dette er et smart valg av sangerinnen, er vanskelig å benekte.

Tone får nemlig mye skryt for det hun kler seg i, og hun tør å ta modige motevalg når hun stiller opp på den røde løperen.

Da hun tok turen innom Universals hagefest tidligere denne uken ble hun observert i et antrekk fra motedesigneren Alexander Wang, og selv om hun hadde en kostbar Chanel-veske over skulderen, stilte hun i lave Converse-sko.

- Dette er jo en hagefest, og høye hæler funker ikke, sa hun til Side2 da.

Men til tross for at mange følger med på Tones antrekk, mener hun selv at klærne ikke er det viktigste når hun skal på fest.

- Det beste stylingtips er å lade godt opp til en fest og ha godt humør. Da tror jeg utstrålingen kommer av seg selv og så kommer antrekket i andre rekke, mener Tone.

- Det har ikke så mye å si hva du har på deg, dersom du er glad og fornøyd.