Gå til sidens hovedinnhold

- Plutselig kan det dette en pupp ut

Tone Damli Aaberge tar ikke seg selv høytidelig i ny dokuserie.

(SIDE2): - I dag har jeg vært litt utenfor komfortsonen min, jeg har det. Jeg er litt nervøs for hva folk vil synes.

Tone Damli Aaberge (24) har hatt et svært begivenhetsrikt år, og det har medført TV-serien «Tone», som har premiere på TV2 lørdag. Torsdag var det derimot førpremiere på Bar Tjuvholmen i Oslo, der presse, kjendiser og venner var invitert for å se første episode sammen med Tone.

- Småkleint
Det var en rødkledt Tone som dukket opp hånd i hånd med Aksel Hennie, litt nervøs før visning.

- Det er en ting å sitte hjemme og se det på mac'en, det er noe helt annet å se det sammen med mye folk. Det handler bare om meg, og det kan føles litt småkleint og skummelt, sier 24-åringen til Side2, som ikke har så mye nerver før det sendes på TV lørdag.

- Det blir mye bedre når det sendes på TV på lørdag, for da slipper jeg se ansiktene til de som ser på, sier hun. Hun vet ikke ennå om hun skal se det igjen da.

- Jeg har fri lørdag og har planer om å kose meg med venninner. Men vi får se!

5400

Jantelov eller ikke
Hvordan hun fremstår, tar hun ikke så tungt.

- Jeg har et ganske greit bilde av hvordan jeg ser ut, men jeg kan ikke tenke på om jeg ser teit ut eller ikke. Jeg angrer ikke på noe. Jeg sier mye rart, og plutselig kan det dette en pupp ut. jeg er ikke så selvhøytidelig sånn, ler hun.

Tone forteller også at hun ikke ser bort fra at det kan bli mer TV på henne.

- Det har vært en fin opplevelse, og jeg hadde ikke kvidd meg for å gjøre det igjen. Men det må jo være noe som skjer da, slik som det siste året.

Tone, manager David Eriksen og TV2 har lenge snakket om å gjøre en dokumentar om artisten, men det var først på nyåret i 2012 at det ble en realitet.

- Vi har snakket lenge om det, men det var først da det skjedde så mye sist år at det ble noe av. TV2 kastet seg rundt og ble med meg til Los Angeles, New York og rundt om i Norge.

Opp- og nedturer
Så langt er to av episodene helt ferdige, og Tone forteller selv hva vi får se der.

- Den andre episoden er hakket hvassere enn den første, da er vi på Ibiza. Første episode starter med en fotoshoot, så skal vi til en litt mindre vellykket platesignering, sier hun og forklarer:

- Jeg er så heldig å være privilegert med at det stort sett kommer mye folk på signeringene, men dette var en sommerdag i Trondheim. T torsdag ettermiddag klokken fem og det var 26 grader ute. Det var nesten ikke folk der og det føltes ekstremt ekkelt.

Hun bedyrer at hun ikke har hatt noen regi på hva TV2 har tatt med.

- Det er deilig at det ikke bare blir glamour, det er også nedturer.

Selv om serien i hovedsak følger Tone på jobb, får seerne også treffe familie og venner. Blant annet går turen til barndomshjemmet i Sogndal.

- I en periode i serien snakker jeg mye om at jeg er sliten og ville hjem til mamma og pappa i Sogndal, og da føltes det naturlig å la TV2 bli med. Mamma og pappa er så fine på kamera synes jeg, smiler hun.

Hennie dukket opp
Tones Forlovede, skuespiller Aksel Hennie skulle etter planen egentlig befunnet seg i Praha og filminnspilling torsdag kveld, men bestemte seg for å overraske henne og komme på førpremieren likevel.

- Ja, jeg rakk det likevel, man får alltid ordnet så man får gjort de viktige tingene, smiler han.

- Tone er modig
Tone har siden hun slo gjennom med Idol som 17-åring, måtte tåle både ros og drittslenging. Hva eventuelle kritikere måtte mene, tar Aksel med ro.

- Folk som hater de som har det gøy og bra er lost cases, de vil alltid hate. Eneste man kan gjøre med det er å være positiv.

Hennie har ennå ikke sett de foreløpig to ferdige programmene, og kan fortelle at han gleder seg veldig til å gjøre det.

- Dette er Tone sin serie, jeg har en ganske beskjeden rolle.

Han mener at samboeren har kvaliteter som gjør at hun ikke trenger være nervøs før serien vises.

- Tone er målrettet og modig. Hun er flink til å utfordre seg selv og flink til å oppsøke utfordringer utenfor egen komfortsone. Det er denne serien et eksempel på.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken