Gå til sidens hovedinnhold

- Tone har rett til et privatliv

Mette-Marits barndomsvenn kjemper for Tone Damli Aaberge.

Morten Andreassen har vært manager. Fra 1. januar i år jobber han som våpendrager for advokat John Christian Elden

Andreassen er en av kronprinsesse Mette-Marits aller beste venner fra ungdomstiden i Kristiansand.

Mandag har han skrevet et langt innlegg i DN om at han mener Tone fortjener et privatliv.

- Alle mennesker har rett til et privatliv, uavhengig av kjønn, alder og samfunnsposisjon. Dette vernet er grunnlovsfestet og Norge som stat plikter å følge det opp gjennom reglene i Den Europeiske Menneskerettighetskonvensjon, skriver Andreassen.

Advokaten sikter til Christian Burmeister sin omtalte blogg som rett etter bruddet mellom kjendisparet Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie. I bloggen kunne man lese detaljerte påstander om privatlivet til Aaberge, Hennie og en rekke andre kjendiser.

- Publisering av opplysninger om hvem som har hatt seksuelle forhold til hvem, uavhengig av sannhetsgehalt, eventuelt i utroskap, er åpenbart privatsensitivt informasjon, skriver Andreassen.

Han forteller at etter Big Brother saken i 2007 slo Høyesterett fast at offentlige personer ikke taper vern mot intime detaljer og personlig informasjon, selv om man har stått fram med andre detaljer tidligere.

- Norge har gode lover på dette området, som både ivaretar privatlivets fred og retten til å ytre seg. Utfordringen er respekten for dem, og da spesielt på nett og i sosiale medier. Denne saken har forhåpentligvis bidratt til økt oppmerksomhet rundt at vi lever i et samfunn med lavere moral og folkeskikk på nett enn i samfunnet ellers, skriver Andreassen.

Morten Andreassen og hans kone er i dag blant kronprinsparets nærmeste venner.

- Han har også mange kjendisvenner - fra sin tid som impresario og manager for størrelser som Marit Larsen, Lene Marlin, Morten Abel og Briskeby, sier Kjell Arne Totland, kongehusekspert i TV 2 til Nettavisen NA24.

Andreassen er også kjent som manager for Karpe Diem. Han representer også Aqua-Lene.

Det var onsdag kveld i forrige uke Tone Damli Aaberge engasjerte Advokatfirmaet Elden for å få stoppet Burmeister. Tre advokater ble satt på saken.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken