Gå til sidens hovedinnhold

Tones hete karriere

Se bildene, videoene og les intervjuene fra Tone Damli Aaberges karriere.

(Side2:) Som Norges eldste underholdningsmagasin på nett har Side2 fulgt Tone Damli Aaberges karriere helt fra starten. Under gir vi deg en gjennomgang av Idol-deltagelsen, plateslipp, puppeskandaler, kjærester, sexy danseopptredener og plateselskap-krøll.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Tone Damli Aaberge er nå 20 år gammel (hun er født den 12.april 1988), og kommer opprinnelig fra Sogndal.

Offisiell hjemmeside: http://www.toneaaberge.com/

Det startet i Bergen
Første gang vi omtalte Tone Damli Aaberge var den andre februar i 2005. Hun var da en av de 22 som avanserte fra audition i Bergen. Hun gikk videre sammen med blant annet Mari Vestbø, som også gikk til finalen.

Saken: Her er de 105 idolene

Det første bildet av Tone som ble sendt ut til media fra TV 2 var bildet under: (historien om Tone fortsetter under bildet)

HTML EMBED

Sjarmerte David Eriksen
Johanna Grønneberg, som den gangen var reporter for Side2 (senere MTV og TV 3), fulgte opp med en sak to dager etterpå om Davids kommentarer til Tone i Sandvika:

- Jeg synes hun er utrolig søt og sjarmerende, sa plateprodusent og Idol-dommer, David Eriksen, raskt etter Tone forlot rommet.

Tidlig favoritt
Side2-redaktør Gaute Tyssebotn var blant de som var med når vi 11. februar spådde hvem som kom med i finalen. Vi hadde med vinneren Jorun Stiansen, treeren Alejandro Fuentes, Cindy Hovde og Mari Vestbø. I tillegg til Tone. Den gangen skrev vi følgende:

«16-åringen fra Sogndal har for det første både et sjarmerende vesen og en utrolig sjarmerende dialekt, i tillegg har hun vist at hun behersker enkelte sanger svært godt. Med riktig sangvalg tror vi at hun har en god sjanse til å bli årets Sandra. Kjæledeggen som kommer langt på sjarm, smil og et vinnende vesen.»

Saken: Her er våre Idol-favoritter

HTML EMBED

Nakendebatt tidlig
Det ble tidlig snakk om Tones kropp, og den første som kommenterte den var hennes daværende kjæreste Børre Stenslid. Den gangen sa Tone følgende til oss:

- Ja, han vil jo at jeg skal gå videre, men samtidig vil han jo ha meg hjemme hos seg selv. Han ga meg klar beskjed: «Tone, ikke kle av deg!», da blir jeg jo alle sin liksom, ler sogndalsjenta.

Saken: - Ikke kle av deg, Tone

Videre fra semifinale
Tone Damli Aaberge og Christian Stenseng gikk videre fra sin semifinale i Idol. Tone sang den gang «Sunday Morning,» og fikk 27 prosent av stemmene.

Saken: Christian og Tone videre

Se hennes innsats i semifinalen her:

HTML EMBED
video_embed(1941);

Ikke lenge etter semifinalen i Idol, den 2.mars 2005, var Tone plutselig Norges heteste kjendis. Hun slo Paris Hilton, Aylar Lie, Sandra Lyng Haugen, Britney Spears og Jennifer Lopez - og inntok en klar førsteplass på Side2s kjendisliste basert på søk i søkemotorer.

Fotballspilleren Tone
Det gikk bra med Tone i de tidligere rundene av Idol og vi lot tidligere proffspiller Johanna Grønneberg ta med Tone på fotballbanen. Det skulle hun aldri ha gjort. Tone uttalte under møtet følgende om sin daværende kjæreste.

- Dette er det han holder på med, så det er viktig at jeg interesserer meg for det. Men jeg var på hver eneste Sogndal-kamp før vi ble sammen også, ler hun.

Under kan du se Tone gjøre seg klar til kamp, du kan se alle bildene fra fotballen her.

HTML EMBED

Idolhysteri
Den 20.april besøkte Idolene Bergen, og Tone laget hysteri sammen med Christian Stenseng. Tone likte opplevelsen.

- Veldig kjekt. Jeg trodde ikke at det skulle komme så masse folk, saTone til side2.

Saken og bildene: Idolhysteri i Bergen

Rykter om brudd
De første kjendisryktene om Tone kom også tidlig. Mot slutten av april måtte hun benekte at det var slutt med hennes kjæreste:

- Det er plagsomt. Veldig plagsomt. Jeg merker at jeg blir mer og mer irritert. Jeg får telefoner hver dag med spørsmål om det er slutt. Selv om jeg driter i disse ryktene, så blir jeg irritert.

Foreldrene kom for å hente Tone
Foreldrene til Tone Damli Aaberge hadde tenkt å ta med Tone hjem fra siste finalerunde før Oslo Spektrum, men selv om Tone hadde pakket måtte de reise tilbake. Tone gikk nemlig til finale sammen med Jorun Stiansen.

Tone tapte finalen mot Jorun, og var syk i dagene før finalen skulle gå av stabelen.

Singel
Den 11. juni kom nyheten om at Tone var singel og hadde brutt med Børre Stenslid.

- Jeg kan bekrefte at det er slutt. Det skjedde denne uken, sa Tone den gang.

Egen plate
Etter turne med Idol ble det litt stille rundt Tone før hennes første plate kom. Vår nåværende motejournalist Trine Rasmussen intervjuet Tone om utgivelsen. Hun sa blant annet følgende:

- Idol gir kanskje et feil inntrykk av hvem du er. Jeg ville ikke valg en jazzlåt fra 70-tallet. Musikken i Idol er mer kommersiell. Men denne platen er mer som meg. Den kunne gjerne vært mer jazzinspirert også, men det kan lett bli litt for sært.

Saken: - Jeg er en stor flørt

En annen som er god på flørting dukket også opp på Tones plateutgivelse og ville ha et signert eksemplar fra Tone:

HTML EMBED

Terningkast tre
Den mangeårige plateanmelderen Lars Wærstad (Sonen, TV 2, Side2) anmeldte den første utgivelsen til Tone, «Bliss.» Det endte med terningkast tre. Lars skrev blant annet følgende:

«Bliss er likevel en solid produksjon, og du skal ikke se bort i fra at du vil like albumet etter en del gjennomkjøringer. Personlig tror jeg Bliss vil passe ypperlig på lange bilturer, for eksempel.»

Tones kommentar til det hele var den etter hvert legendariske uttalelsen:

– Puppene mine er ikke utvokst, og det er heller ikke stemmen min.

Frustrert over kjærlighetslivet
Tone turnerte med sin plate, men var den gangen frustrert over kjærlighetslivet.

- Folk tror jeg er den tøyta, men det er ikke sant. Det er jo helt normalt å flørte når du er 17. Jeg pleier alltid å ha en flørt på gang, men nå har jeg ikke engang noen jeg tekster med!

I mars var det klart at Tone hadde kjøpt leilighet i Oslo og gullplate. Vår reporter Anne Martha Gjerpe Bekkedal intervjuet henne:

- Det er jo lettere å møte folk her. Men vi får se. Foreløpig har det skjedd lite på guttefronten. Og jeg er jo bare 17 år så jeg blir fort litt rastløs.

Les hele intervjuet: - Skjedd lite på guttefronten

Festet med nye Idoler
Det ble ny fest når en ny Idolrunde var unnagjort, men det var den gamle toeren som stjal showet. Vi sendte vår fotograf Thomas Olsen og reporterne Thomas Olsen og Nina Schage for å dekke festen. De skrev følgende:

«Etter finalen i Oslo Spektrum skiftet fjorårets Idol-toer Tone Damli Aaberge til en råsexy og gjennomsiktig hvit kjole - før hun dro på nachspiel på eksklusive Bristol Hotel i Oslo. Der tok hun pusten fra alle gutta!»

En av dem som ble sjarmert var hopperen Bjørn Einar Romøren:

HTML EMBED

Se alle bildene fra festen her

Skande på Sonen
Det ble en hard sommer for Tone i 2006. Først ble det en skandale på Sonen når programlederen Simen Askjer laget et falskt mobilnummer på hennes navn.

- Det er respektløst gjort. Og veldig sjokkerende. Jeg skjønner ikke hva han har tenkt, sa hun den gang.

Gode formål
Sommeren 2006 opptrådde også Tone mot narkotika. Vi skrev blant annet følgende den gang:

- Dette er et kjempeviktig tema, sier en allergisk Tone Damli Aaberge til Side2 før konserten. Jeg har selv sett kompiser i en «bedugget» tilstand, og dop er noe jeg tar sterk avstand fra, hevder hun.

Se bildene fra konserten her

HTML EMBED

Mote-Tone
I juni tok vi også en kikk inn i klesskapet til Tone Damli Aaberge som blant annet viste fram bikinien og solbrillene. Den gangen sa Tone følgende:

- Jeg har alltid interessert meg for mote. Men min hjembygd Sogndal er ikke akkurat verdens motemetropol da...

Se motebildene av Tone her

Stemme i film
Sammen med Johan Golden fikk så Tone sin første filmrolle, selv om det kun var som stemme i en film. I filmen «Over hekken» tok hun over Avril Lavignes stemme i den norske utgaven.

HTML EMBED

Omtrent samtidig ble det klart at Tone skulle være med i den norske utgaven av Skal vi danse. Tone mente hun ikke eide koordinasjon:

- Jeg har alltid drømt om å lære og danse. Har følt meg så latterlig dum hver gang en gutt kommer for å be meg opp og jeg har sagt «Nei, jeg tror ikke det». For jeg kan virkelig ikke danse. Jeg eier ikke koordinasjon. Så jeg tenkte at dette er en gylden mulighet til å lære seg dans,

Les saken her

Tone mente samtidig at hun sammen med sin dansepartner Tom Erik Nilsen var «useriøse.»

Puppeskandalen
Like før «Skal vi danse» skulle gå på luften ble puppebilder av Tone Damli Aaberge spredd på nettet.

- Det er helt forferdelig, spesielt for venninnene mine som også er avbildet. Det er klart man soler seg lettkledd i Syden, men jeg tenkte ikke at det skulle få slike konsekvenser.

Pornobladet Aktuell Rapport trykket så bildene på sine nettsider.

- Motivasjonen er jo selvsagt at vi ønsker å bli lest. Vi hadde en diskusjon på dette nå i forkant og jeg sa OK, vi kjører sa redaktøren i bladet, Ståle Hagen til Side2.

Dansingen
Det ble likevel mer fokus på dansingen til Tone etter hvert.

- Dette var magisk! Et kick uten like! Skikkelig «spektrumfølelse» med mye nerve og glede. Jeg er kjempefornøyd med karakterene vi fikk, og hadde ikke trodd at vi skulle få se åtterne i kveld, sa en strålende fornøyd Tone til Side2 etter sending.

Les saken og se bildene: - Dette var magisk

HTML EMBED

Kjolene til Tone fikk også mye oppmerksomhet: - Sprenger sexy-skalaen

Video av Tone i programmet:

HTML EMBED
video_embed(335);

Tone stilte etter innsatsen i «Skal vi Danse» opp i en kampanje sammen med Side2 mot rasisme:

HTML EMBED

Ny kjæreste
Tidlig i 2007 ble det klart at Tone hadde fått en ny kjæreste, den 33 år gamle Simen Wardenær. Noen dager etterpå ble det også klart at hun krasjet bilen - en splitter ny boble. Hun uttalte likevel tidlig at hun ikke var klar for giftemål.

- Jeg er verken klar for barn eller giftemål. Det tror jeg pappa liker å høre.

Mer pupp
Selv om Tone opplevde skrekken når et pornoblad la ut hennes puppebilder synes hun det var helt greit etter en stund:

- Uansett synes jeg ikke det er noen krise. Jeg tror alle har sett et par 18 år gamle pupper før.

Det var muligens en grei holdning, for like etterpå kom det flere puppebilder på nett.

Allsang
Sommeren 2007 ble Tone med i «Allsang på grensen.» Vår reporter Guro Holmene intervjuet henne om ferie og innsatsen i programmet:

- Jeg tror mitt beste sommerminne er da jeg traff kjæresten min i fjor, det er det nærmeste minnet. Det handla om at jeg møtte en bra person som er en viktig del av livet mitt. Men jeg vil ikke snakke om kjæresten min.

Les saken her: - Nå er jeg på rett spor

Under Quartfestivalen, som ble den siste, festet Tone med 50 cent og Timbuktu.

Les saken her: - Tone var festens dronning.

HTML EMBED

I juli delte hun også scene med Rod Stewart, det mente hun var det største hun hadde vært med på.

HTML EMBED

Hun deltok så på Norway Cup hvor hun spilte fotballkamp mot Aylar Lie og viste fram kjæresten:

Penthouse Playboys valgte så Tone som divaen de ville ha med på deres julekonsert, du kan se bildene fra konserten her.

Ny Idol-fest
Det ble tid for en ny Idolfest, og Tone stjal nok en gang showet:

«Tone Damli Aaberge stilte i kjent stil opp i kveldens frekkeste antrekk - en ultrakort grå kjole og høye svarte pumps. Håret hadde hun trukket stramt tilbake, og tydelig lagt på mer hairextension for anledningen»

Se bildene her

Supersexy for Mann
Før jul kledde så Tone av seg frivillig for bladet Mann, og hadde Jan Thomas som stylist. Se video under:

198261

2008 for Tone
Året i år har vært preget av bråk med plateselskap og mange kjendisfester. Tone har også markert seg som moteinteressert.

- Jeg elsker shabby-stilen

Tone dumpet av plategigant

- Han er en god mann

Kjendisspekket åpningsfest

Kjendisvenner åpnet dørene

HTML EMBED

For å se bildekarusellen trenger du Flashplayer 8. eller høyere, og JavaScript må være aktivert.

var so_bk2 = new SWFObject("/nettavisen/gif/flars/bildestabbel.swf", "picshow164", "468", "665", "8", "#666666"); so_bk2.addVariable("id", "164"); so_bk2.addVariable("htmlObjectId", "picshow164"); so_bk2.addVariable("scale", "noscale"); so_bk2.write("karusell_so2");

Mest sexy i Norge
I juni kåret vi Tone som Norges mest sexy kvinne (se hele kåringen her).

Test deg selv om Tone her:

37493

Sitater fra Tone:

- Jeg synes han David (Eriksen, red.anm.) er skikkelig søt. (04.02.05)
- I kveld skal jeg bowle, for det har vi ikke i Sogndal (25.02.05) (PS! Sogndal har nå fått bowling)
- Hmm, jeg har jo lært å slå tunneler i dag (17.03.05)
- Egentlig er jeg bare snill, men jeg er en stor flørt. (02.12.05)
- Snart er det sommer og da kan jeg gå lettere kledd (02.03.06 )

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken