Tidligere har Tønsbergs Blad skrevet at søpla flyter utenfor studentboligene, og mange kan ha tenkt at det er studentene som ikke bryr seg. Nå kan Hjort fortelle at det ikke bare er studentene som fyller opp søppelsjaktene.

– Da jeg kom ut for å kaste søpla i dag sto det en dame med en bil parkert der. Bagasjerommet var fylt av poser og søppelsekker som hun kastet her hos oss. Jeg prøvde å si til henne at det ikke er lov og at hun ikke kan gjøre det, men da bare smilte hun til meg, satte seg i bilen og kjørte videre, forteller hun oppgitt.


Ikke første gangen

Ifølge Hjorth er det ikke første gangen hun har observert dette utenfor studentboligene. Hun forteller at dette er irriterende, for slik oppførsel fra andre som bor i området, gjør at studentene ikke får kastet sin egen søppel der de bor.

Monica Golid, mammaen til Maren, forteller at hun blir opprørt på datteren og studentenes vegne.

– Jeg har i perioder måtte kjøre og hente søpla hennes fordi det ikke er steder å kaste det. Det er utrolig kjedelig for studentene å ha det sånn, sier Golid.

 

 

Liten pose

Tønsbergs Blad har vært i kontakt med kvinnen som kastes søppel i studentenes søppelkasse. Hun rister litt på hodet av det hele.

– Jeg hadde noe søppel i bilen. Det var ikke store mengder, men en pose med søppel fra McDonalds. Jeg var ikke klar over at dette var et problem for studentene og beklager at jeg brukte denne kassen. Det var absolutt ikke min hensikt å skape trøbbel for noen, sier hun.

 

 

Helt paff

Hun forteller at det var første gangen hun brukte denne søppelkassen.

– Det regnet så fælt, så jeg skyndte meg tilbake til bilen. Da jeg snudde meg så jeg at det sto noen i vinduet og hoiet. Jeg ble helt paff. Jeg skjønner jo nå at dette er private søppelkasser, men som sagt, det var en pose med McDonalds-mat, sier hun og legger til:

– Jeg tror mange kjenner seg igjen i dette, er man i byen og har noe småsøppel i bilen, benytter man seg gjerne av søppelkasser man ser. Jeg beklager denne hendelsen og dette ble første og eneste gangen jeg benytter denne søppelkassen, sier hun.


Kjent med problemet

Pressekontakt ved Studentsamskipnaden i Sørøst- Norge, Heidi Pettersen, kan fortelle at de er kjent med problematikken at andre privatpersoner benytter seg av søppelkassene til studentene.

– Dette er en fortvilende situasjon for oss. Vi er klar over at dette skjer, og det koster oss mye penger fordi vi må tømme søppelkassene oftere fordi det blir fullt. Vi har prøvd å snu dem slik at åpningen er bort fra veien, men det hjelper ikke. Nå vurderer vi å sette låser på dem, men vi er redd for at folk skal plassere søpla si utenfor. Vi er på saken og må finne en løsning på dette, sier Pettersen.

– Har dere vurdert å sette opp skilt?

– Det hjelper nok ikke med skilt, men vi er på saken og skal finne en løsning, sier hun.