(SIDE2): I kveldens episode av «Top Model» ble de gjenværende modellspirene fotografert av selveste Nigel Barker i en dominatrix-inspirert fotoshoot hvor jentene poserte i minimale skinnkostymer midt ute i ørkenen utenfor Los Angeles.

I tillegg til de utfordrende kostymene, skulle modellene posere sammen med en leopard.

Hadde ikke nok «moves»

Under dommerpanelet fikk Amalie Henden (19) høre at hun ikke så sterk nok ut på bildet.

- Når jeg ser på bildet ser jeg leoparden først. Jeg synes ikke du er sterk nok, eller tøff nok, sa programleder og supermodell Siri Tollerød.

- Jeg husker deg fra fotograferingen, du kom og sa hei, og snakket til meg, og du var så bedårende. Men du hadde ikke nok «moves» - du blir ikke betalt for å stå der og glane, sa Barker.

Til slutt sto det mellom Ingebjørg og Amalie.

- Du har et ansikt som tar pusten fra oss, dessverre spiller ikke kroppen på lag med deg, sa Tollerød, før hun valgte å la Ingebjørg bli.

Det var ikke bare utstemmelsen som skapte dramatikk i denne episoden; en av deltakerne segnet om underveis. Les mer: - Kroppen sa stopp

- Kjipt

Det var en gråtkvalt Amalie som tok farvel med de andre jentene, og ønsket dem lykke til videre.

- Jeg synes det var kjipt å ryke ut. Det var en stor mulighet å gå glipp av, både med tanke på muligheten til å få oppleve mer, og muligheten til å vinne, sier Henden til Side2.

- Men etter at jeg fikk tenkt litt på det, så går det jo fint. Jeg behøver ikke å vinne «Top Model» for å få arbeid, sier hun.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Kristiansand-jenta hadde ingen erfaring fra før av, og tror ikke det var så mye hun kunne ha gjort for å gjøre det bedre.

- Jeg hadde akkurat begynt å utforske hvordan jeg skulle bevege meg foran kamera, og jeg ser jo nå at jeg rett og slett ikke visste hvordan jeg skulle stå. Hadde jeg hatt bedre forutsetninger, i form av tidligere erfaringer, hadde det nok gått bedre, sier hun.

Etter at hun kom hjem, og programmet ble vist på TV, har hun fått flere henvendelser om modelloppdrag.

- Jeg synes det er veldig gøy, og jeg planlegger absolutt å satse på en modellkarriere ved siden av studiene. Jeg håper å etter hvert bli tilknyttet til et modellbyrå, sier hun.

Får jobber uansett

For å bli modell tror 19-åringen det kreves en god dose ben i nesa og stå-på vilje.

- Mål er også viktig, og hvor tynn du er. Men jeg har ikke de riktige målene, og selv om det er viktig i Milano for eksempel, så ser jeg jo at jeg får jobber selv om jeg ikke har de riktige målene akkurat nå, sier hun.

Hendens mål har blitt kommentert flere ganger i løpet av serien, men det later ikke til at hun har latt det gå nevneverdig innpå seg. Hennes favorittdommer forteller hun var Donna Ionna, som har vært den som har stått for sesongens kanskje krasseste kommentarer.

- Jeg er så glad i Donna, hun er dønn ærlig, og jeg synes de aller fleste kommentarene hennes har vært kjempemorsomme. Hun gjorde litt show av det hele, og selv om hun var streng, så vet hun jo hva hun driver med, og man får ta det som konstruktiv kritikk, sier hun.