(SIDE2): I mandagens «Top Model» blir deltakerne kjørt ut i ørkenen utenfor Los Angeles for en fotografering hvor temaet makt står i fokus. Jentene skal blant annet posere iført dominatrix-kostyme.

Nervene hever seg nok enda noen hakk, da det blir kjent at de skal fotograferes av en svært kjent fotograf.

Fotoshooten bød på problemer for noen av jentene, som fikk relativt vanskelige kostymer å arbeide med - mens andre tok den halvnakne utfordringen på strak arm.

Nervøse deltakere

Det var nok mye nerver som stod i kok hos de åtte jentene som står i gjen i konkurransen, og midt under evalueringen av Amalie Hendens foto, begynte det å skje noe på bakerste rekke.

- Det skjer noe der!, bryter Siri Tollerød ut.

Modellbransjen ser ut til å være tøff, og deltakerne skal presentere hele tiden. Og for Frida Børli Solaker (21) blir det en spesiell kveld når evalueringen skulle finne sted; hun falt nemlig sammen, og besvimte.

Det ble stor oppstandelse, og både Siri Tollerød, deltakere og kameracrew stormet til for å hjelpe henne, og hun ble bært ut av rommet.

- Jeg skjønner at det er en del nerver her, men husk å pust. Ta det med ro, så går det helt fint, sa Tollerød til de andre deltakerne.

Konstant press

Andre deltakere har tidligere fortalt at de har vært nesten lettet over å dra hjem, da det er et konstant press for å levere.

- Jeg synes det var vanskelig å være der, og gledet meg til å komme hjem og slappe av, og være meg selv, sa Malin Ludvigsen til Side2 da det ble kjent at hun hadde røket ut.

Det gikk imidlertid bra med Frida, og hun kom tilbake senere i episoden.

- Jeg vet ikke hva det er, kroppen bare sier i fra om at den ikke har det så bra, sa hun, og uttalte at hun følte seg litt bedre.

Hun har likevel fortalt til Avisa Nordland at modellivet i LA ikke var veldig avskrekkende.

- Nei, vi hadde en flink modellmamma og gode folk rundt oss hele tiden. Folkene som var bak kamera var helt fantastiske. Vi ble en godt sammensveiset gjeng, sier Frida Børli Solaker fra trappa hjemme på gården i Valnesfjord. LES MER: - Jeg kom ut av skapet som 17-åring

HTML EMBED

Dette er ikke første gangen en jente har måttet bli bært ut i fra en fotografering under årets sesong. Utstemte Ayla Svenke hadde to uheldige øyeblikk, blant annet da hun vrikket ankelen på catwalken, og da hun skulle hoppe på trampolinene og endte opp med å ikke få puste.

sin egen blogg forteller hun at innspillingene var tøffe:

«Innspillingen var knallhard, bare utstemmningen i slutten av programmet tok nesten 8 timer å filme. Det skjedde flere ganger at noen av jentene svimte av fordi vi måtte stå i varmen fra lyset så lenge og de kunne ikke ha på airconditionen fordi den bråka. Når vi reiste rundt til forskjellige locations for å filme fikk vi heller ikke lov til å tisse fordi det rett og slett ikke var lagt inn i programmet», skriver Svenke i innlegget Top Model - bare skuespill?.

Top Model ser du på TV3 mandager klokken 20.30