(SIDE2): Den syvende sesongen av «Top Model» er nå i gang, og allerede første episode var det mye de 15 modellspirene måtte gjennom.

Foruten en mer eller mindre problematisk makeover måtte jentene stille til sin første fotoshoot, og dermed var det klart for sesongens aller første utstemming.

Se de første fotoshoot jentene i bildekarusellen nederst i saken!

-Best jeg ikke røk ut
I denne omgang var det Oslojenta Sarah Gindel Jabang som røk ut av konkurransen. Hun var en av få som var spesielt skeptisk over stylist Storm Pedersens makeover, og hun synes derfor det var litt spesielt at nettopp hun var den første som måtte reise hjem.

- Det som var litt tragikomisk var at jeg sa til Storm at «Når han nå skulle klippe meg, så var det best at jeg ikke røyk ut med en gang», sier Gindel Jabang til Side2.

Les intervju med Storm her: - Modeller bør jobbe gratis

Hun var derimot ikke særlig skuffet over at «Top Model»-opplevelsen ble så kort, da hun i utgangspunktet ikke var overbevist om at dette var noe for henne.

- Det var ikke så veldig meg å være med i «Top Model», for det ble litt for mye reality og for lite modellprogram for meg. Jeg synes det var rettferdig at jeg gikk ut først, så kunne de som hadde lyst til å bli få fortsette, forklarer 21-åringen, som hadde modellerfaring allerede før hun ble med i programmet.

- Det var en del av meg som bare forsvant med en gang jeg kom inn i huset. Når jeg merket hva slags program det var, følte jeg meg ikke helt som meg selv. Jeg forstår at jeg røyk ut om de så dette, og det var derfor jeg ikke ville klippe meg heller, og kanske var det også derfor shooten var dårligere enn vanlig, legger hun til.

Se alle «Top Model»-jentenes førbilder her.

- Jeg tar meg ikke nær av det
Hun forteller at de fikk lite informasjon før første shoot, men deltakerne prøvde å få ideer ved å studere inspirasjonsbildene som var hengt opp i sminkerommet.

- Jeg har ikke fått sett bildene enda, men det var etter den første utstemmingen de begynte den ordentlig modelljakten. Det var etter at jeg gikk ut de begynte å reise og ha en mer individuell vurdering på hver modell, sier hun.

Hun mener at det å dømme en modell etter én shoot er veldig begrensende, og legger til at hun kanskje ville mestret andre sider av modellyrket mye bedre enn de andre jentene.

- Bildet var kanskje ikke så bra, men man kunne tatt ett bedre bilder på neste shoot, eller kanskje hadde jeg gått bedre catwalk – en toppmodell skal være flink til alle disse tingene. Jeg tar meg ikke så veldig nær av at jeg gikk ut, siden det var etter den første shooten, legger hun til.

Hun er allikevel glad for å ha fått muligheten til å delta i realityprogrammet, for hun fikk møte mange jenter som hun normalt ikke ville møtt.

- Nå vet jeg hvordan det er å være med, og jeg vet at det var ikke det jeg var ute etter. Jeg vil nok ikke melde meg på andre realityshow, innrømmer Gindel Jabang.

«Top Model» sendes på TV 3 hver mandag kl. 20:30.

(Artikkelen fortsetter under bildet - klikk på bildet for å se det i større utgave)

- Mye stress
Modellen, som også jobber i barnehage, forteller videre at hun ikke har noe imot å endre på sin hårfrisyre, men på grunn av sin modelljobbing er det en fordel at hun har litt lengde på manken.

- Jeg liker å ha håret mitt kort og illustrere at det er kort, men jeg liker også å beholde litt av lengden på håret mitt. Jeg følte at om det ble klippet så villde det begrense modelljobbingen min om jeg røk ut. Jeg hadde lyst til å vinne, men det var ikke noe garanti. Var det en garanti hadde jeg barbert hodet, for det ville hun ene stylisten at jeg skulle gjøre, forteller Gindel Jabang.

Til tross for at oppholdet ble kort, sitter hun allikevel igjen med en god porsjon lærdom som hun tar med seg videre i livet.

- Jeg lærte hvor mye stress det kan være å delta i et sånt TV-program, og jeg lærte at man ikke må bry seg om hva folk tror om deg når du kommer ut. Du må vite hvem du er, og ha dine venner nære, avslutter hun.

«Top Model» sendes på TV 3 hver mandag kl. 20:30.

SE ALLE JENTENES FØRSTE FOTOSHOOT-BILDER HER: (Alle foto: Marcel Leliënhof)

4059