(SIDE2): Årets «Top Model»-sesong har bydd på en rekke mer eller mindre oppsiktsvekkende kontroversialiteter.

Flere av de tidlig utstemte deltakerne har gått ut i media og kritiserte modellkonkurransen, som de mener fokuserer mer på reality enn modellyrket.

- Det var ikke så veldig meg å være med i «Top Model», for det ble litt for mye reality og for lite modellprogram for meg. Jeg synes det var rettferdig at jeg gikk ut først, så kunne de som hadde lyst til å bli få fortsette, sa Sara Gindel Jaban, den første til å reise hjem, til Side2 tidligere i år.

Les hele saken: - Tragikomisk at jeg røk ut

- Takler ikke å være her
I denne ukens episode er det Inga Maurstad som blir sendt hjem, men omstendigheten rundt den egentlige årsaken til at hun får beskjed om å pakke sakene sine å forlate hotelsuiten kommer ikke spesielt godt frem i ukens episode.

- Jeg sa til dem at om de ikke sender meg hjem nå så trekker jeg meg. Jeg taklet ikke å være der. Jeg hadde vondt i hodet, og jeg synes det var for lite mat der, sier Inga til Side2.

- Jeg sa fra omtrent samtidig med da Signe ga beskjed, fortsetter hun, og referer til en av de andre deltakerne som trakk seg fra konkurransen i samme epsiode som Inga ble sendt hjem.

- Redelig å trekke seg
Programleder Mona Grudt mener mangel på motivasjon gjør at deltakerne ikke greier å prestere optimalt under fotoshooter, og hun forklarer overfor Side2 bakgrunnen for hvorfor Inga ble sendt hjem.

- Alle avgjørelser som ble tatt av oss som jury ble tatt på grunnlag av best innsats på fotoshoot og motivasjon. Da ble resultaet som det ble. Når motivasjonen ikke er tilstede, vises det veldig godt på bilder, sier Grudt.

Presseansvarlig i TV3, Line Vee Hanum, understreker også at Ingas ønske om å dra hjem ikke var hovedårsaken til at hun fikk beskjed om å pakke sakene sine.

- Grunnlaget jentene blir sendt hjem på avhenger av hvordan de takler utfordringene, hvordan de presterer på fotoshootene og hvilken utvikling de har over tid, sier hun til Side2.

- Vi ser på innsatsen alt i alt, og selv om man gjør det bra på et fotoshoot kan det være at deltakerne generelt gjør dårligere innsats enn det andre gjør, og dette teller, fortsetter Vee Hanum.

Er det alarmerende at flere deltakere har ytret ønske om å trekke seg fra konkurransen?

- Nei, det vil jeg ikke si. Dette er unge jenter og det er forskjellige situasjonsfaktorer. Om de er kjempemotivert eller ikke må de vurdere underveis. Om de føler at de ikke har konkurranseinstinktet er det bare redelig å trekke seg.

- Jeg skiter i det
I likhet med Signe har også Inga en personlig samtale med coachen i ukens epsiode, men det at hun ønsker å dra hjem kommer ikke frem under intervjuet.

Like før den femte fotoshooten kommer imidertidig Pedersen bort til Inga, som sitter i sofaen og sover.

- Hello, sleepyhead, sier Storm og dulter borti Inga.

- Jeg er så sulten. Jeg klarer det ikke. Jeg får ikke mat, responderer Inga og retter seg opp i sofaen

- Vet du hva, du kan forberede frokosten. Du kan ta med deg mat, for du vet det blir lange dager, formaner Pedersen.

- Nå må du skjerpe deg litt, det må du love meg. Du har et veldig godt potensial, det må du utnytte, formaner fortsetter han.

Samtalen fortsetter:

- Du har ikke noe erfaring, sånn er det bare, opplyser coachen.

- Jeg skiter i det, svarer Inga.

Se alle bildene fra den femte photoshooten nederst i saken!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg hadde ikke energi
Til Side2 forteller realitydeltakeren at hun husker godt episoden i sofaen.

- Dagen før Storm kjeftet på meg i soafen hadde jeg sagt fra at jeg ikke klarte mer, avslører hun.

Det at det var for lite og dårlig mat under innspillingen var en av årsakene til dette.

- Vi fikk ikke nok mat, og derfor sov jeg mye. Jeg hadde ikke energi til å lage reality. Vi fikk forkost, lunsj og middag, men etter det så hadde vi bare knekkebrød som vi fikk å spise og det er ikke særlig mettende. Det var ikke fokus på kropp og mat på den måten, men jeg gikk ned tre kilo på de tre ukene jeg var der, forklarer hun.

- Jeg var sulten hele tiden, legger hun til.

TV3s presseansvarlig mener derimot det var modelldeltakerens eget ansvar å få i seg nok mat.

- Matopplegget er veldig ordentlig. Vi har en egen deltakeransvarlig som sørger for at jentene får i seg næring. I dette spesifikke tilfelle er det kjipt at hun ikke møtte opp til frokosten. Deltakerne har selv ansvar for å møte opp til det de skal, sier Vee Hanum.

- Jeg valgte å sove
Under innspillingen fikk modellspirene mulighet til å snakke med en psykolog, noe Inga valgte å ikke gjøre.

- Signe valgte å snakke med psykologen, men jeg valgte å sove. Det var etter praten med psykologen Signe valgte å sifra om at hun ville trekke seg, forklarer Inga.

Hun angrer i midlertidig ikke på at hun meldte seg på realtiyserien, men vil ikke anbefale noen å gjøre det samme.

- Kanskje om de er sterkere mental så kan de klare det, mener hun.

- Det skulle etter min mening vært mer fokus på modellgreier enn på reality. Jeg tror ikke programmet passet for meg, da jeg har lyst til å jobbe som modell uten reality, fortsetter hun.

Inga har etter hun kom hjem fra «Top Model»-konkurransen blitt kontaktet av et modellbyrå, som hun planlegger å jobbe for.

-Til sommeren flytter jeg til Oslo, avslører hun.

«Top Model» ser du på TV3 mandagager kl 20:30.

SE HVORDAN ALLE JENTENE GJORDE DET UNDER FOTOSHOOTEN HER:

4127