JACOBSKIRKEN (SIDE2): Promovideoen for «Top Model» ruller over storskjermen og viser korte filmsnutter av jentene poserende i minimale klær, gråtende jenter, og jenter som baksnakker hverandre.

Til høsten er det klart for en ny runde av den populære realityserien, og denne gangen spilles hele sesongen inn i en av USAs store motebyer, Los Angeles.

- Det var veldig gøy at de la det til Los Angeles. Det er så mange kule omgivelser, sett og location man kan reise til å ta kule bilder og virkelig få teste ut hva jentene og hva de kan takle, sier programlederdebutant Siri Tollerød (25) til Side2. Vi møter henne i forbindelse med TV3s høstlansering torsdag.

Bra nivå
Hun har god kjennskap til livet som modell, og kjenner bransjen ut og inn. 25-åringen har vært på forsiden til alle de store motebladene, og har gått moteshow for noen av verdens største og viktigste motehus - Prada, Marc Jacobs og Missoni for å nevne en liten brøkdel. Hun er godt fornøyd med årets modellspirer fra Norge.

- Jeg synes det var et jevnt over veldig bra nivå på jentene. Alle jentene er flotte og nydelige, men vi kunne jo bare velge ei jente som vi håper og tror ble en verdig vinner, sier hun med et lurt smil.

Innspillingen er akkurat over i Los Angeles, og det har vært en lærerik og morsom tid for Kristiansand-jenta.

- Det har vært skikkelig morsomt, jeg har stortrivdes på jobb og synes det var gøy å være foran kamera pratende, og faktisk være en person og ikke bare et image eller bilde. Jeg er vant til å stå foran kamera, men ikke foran videokamera, så det var en annen greie. Nå måtte jeg være plutselig være mye mer meg selv enn det jeg er på vanlig fotoshoot. Det var veldig morsomt å få vist litt av meg selv, ler hun.

Mange er forventningsfulle til årets sesong, og Siri sier at de ikke vil skuffe.

- Dere kan forvente et veldig bra program med mye drama og mange utfordringer for jentene. Det er veldig gode folk med, god fotograf, bra jury og det blir mange interessante vendinger på det, lover Siri. I dommerpanelet sitter kvinnen som i sin tid oppdaget Siri på et kjøpesenter i Kristiansand, Donna Ionna, som i dag jobber for Women Model Management i Milano.

I juryen vil hun få både norske og utenlandske kjendiser med seg for å dømme jentene videre i modellkonkurransen. Og Ioanna gir også modellspirene råd underveis.

- De beste stedene å slå gjennom i er USA for det er der de store pengene ligger. Men det kommer naturligvis an på om man har det som skal til for å slå gjennom, har Donna Ioanna tidligere uttalt til Side2.

Eksamen
Siri tok Ionnas råd og lot seg friste av utlandet, og karrieren skjøt fart. Hun har jobbet i New York i de siste fem og et halvt år, men i fjor sommer kom hun hjem til Norge for å studere pr- og kommunikasjonsledelse. Hun er i eksamensmodus når Side2 tar en prat med henne, studieåret på BI skal avsluttes i disse dager.

- Jeg reiser og jobber fremdeles en god del, men det har naturlig nok blitt mindre det siste året på grunn av skole og innspilling av «Top Model», sier Siri.

«Top Model» har premiere på TV3 i høst.

Les mer om TV3s høstlansering her!

Les også: