(SIDE2): Det er igjen klart for en ny sesong av realityserien «Top Model», men i år er det ikke bare modellspirene som gjør sin debut på TV-skjermen.

Se bilder av de norske «Top Model»-deltakerne nederst i saken!

- Masse talenter
Foruten Mona Grudt som fersk modellmamma, har fotograf Marcel Lelienhof og stylist Storm Pedersen overtatt rollene til henholdsvis Bjørn Opsahl og Jan Thomas Mørch Husby.

For en tid tilbake avslørte Grudt overfor Side2 at nivået på årets «Top Model»-jenter er høyere enn noen gang, og stylist Pedersen er er enig i at sesongen deltagere har modelltalent.

- Det er jo ulikt nivå på jentene, sånn er det alltid. De skal jo gjennom veldig mye på veldig kort tid. Det tar egentlig ganske lang tid å bli modell. Men det er masse talenter i årets sesong, sier Pedersen til Side2.

Les også: - Glefser litt

- Drømmejobben
Han legger ikke skjul på at han har stortrivdes i rollen som modellspirenes coach. Hans oppgave i serien har vært å guide de unge jentene gjennom de fotoshoots og utfordringer de møter på veien, en oppgave som har gitt mersmak.

- Jeg har hatt tre store lykkefølelser de ti siste årene. Første dagen på jobben var en av de, da hadde jeg en grundig lykkefølelse. Jeg elsker det. Jeg har fått drømmejobben, avslører han og smiler.

Den fargerike vesterålingen både jobber og bor i den amerikanske motemetropolen, New York. Selv om han ikke har like lang fartstid som sin noe mer rutinerte forgjenger, Jan THomas, er han i midertidig ikke bekymret over den rollen han nå skal fylle.

- Ta over? Jeg vet ikke om jeg har tatt over. Vi har jo hatt den samme posisjonen i serien, men vi jobber på ulikt grunnlag. Vi kommer fra forskjellige bakgrunn, så det blir en naturlig forskjell, forklarer han.

- Gjør gratisjobber
Pedersen jobber ofte med modeller i sin stylistjobb. Han innrømmer at det kan være hardt å lykkes internasjonalt som modell, og oppfordrer de som ønsker å gjøre karriere i bransjen å jobbe gratis for å få erfaring.

- Det er ekstremt mange modeller over hele verden som ønsker å slå gjennom internasjonalt. Det er ikke så veldig mange som kommer gjennom nåløyet for det er så ekstremt spesialisert. De må rett og slett og jobbe og jobbe og gjøre det som trengs. De bør gjøre fotoshoots og en god del gratisjobber for å klare å komme seg på et visst nivå. Det er rett og slett en hard jobb, forklarer han, og nevner samtidig to norske jenter som har gjort stor suksess i det store utland.

- Vi har noen som er kjempestore i utlandet, nemlig Iselin Steiro og Siri Tollerød. De er favoritter, jeg elsker dem. De har det som trengs, og samtidig har de den riktige «edgen», og kan gå inn i masse ulike roller. Jeg elsker dem. Ja, jeg elsker dem, utbryter han.

Han mener de som lykkes i modellyrket må ha god selvtillit, for man møter mange utfordringer på veien til drømmejobbene.

- Det kreves at du har evnen til å slappe av tenker jeg. At du slapper av og har en trygghet i deg selv, for modeller skal gå inn i så utrolig mange ulike roller og karakterer og man må derfor ha en god base, forklarer stylisten.

- Ikke gi meg noen LA-horer
Foruten å kle opp andre, er Pedersen også kjent for sin egen noe fargerike og ekstravagante stil.

Da Side2 møter han under TV3s vårlansering, er han derimot kledt i mørke farger fra topp til tå. Men det betyr ikke at han på noen måte kan karakteriseres som kjedelig i stilen, for med sin nettinggenser og en caps full av spisse nagler tiltrekker han seg nok oppmerksomhet fra de andre festdeltakerne.

- Jeg synes stilen til norske jenter er veldig bra. Jeg synes jo alltid at man kan «pushe» det litt lengre, og at man ikke trenger å være så ekstremt monoton. Man har lov til å skille seg ut om man vil men man trenger ikke, sier han litt alvorlig.

«Top Model» har sesongpremiere på TV 3, mandag 7. februar kl 20:30.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Når vi spør han om stilen til amerikanske jenter begynner han i midlertidig å le, og rister lett på hodet.

- Hehe, amerikanske jenter er jo noen «sluts». Det spørs hvor du henter dem fra, men ikke gi meg noen LA-horer altså, da dør jeg. Det vil jeg ikke se, ler han.

Hva synes du om stilen til norske menn da?

- Det har begynt å bli bedre, men det finnes mer enn Moods-dressen, avslutter han.

SE ALLE TOP MODEL DELTAKERNE HER:

4041