(SIDE2): For unge jenter kan modellyrket oppleves som svært utfordrende, og det på mange plan.

Dette er noe også deltakerne i TV 3-serien «Top Model» får erfare, og i neste episode er det en av jentene som trekker seg fra modellkonkurransen.

- Jeg har aldri vært så mye opp og ned i hele mitt liv, og jeg merket at jeg ikke klarte det lengre, forklarer jenta etter at det blir kjent at hun har valgt å avbryte sitt opphold.

- Jeg er selvfølgelig redd for å angre, men da må jeg bare minne meg selv på at jeg takler det ikke.

- Det er trist
Det er under en samtale med Storm Pedersen modellspiren trekker seg, og «Top Model»-coachen innrømmer at han synes det var trist at vedkommende takket for seg på denne måten.

- Det er trist når noen velger å tekke seg, men samtidig er det jo bra at deltakeren selv finner ut at modellyrket ikke er noe for dem, sier Pedersen til Side2.

Til tross for at den unge jenta velger å pakke sakene sine, fortsetter konkurransen som før og modellspirene kastes rett ut i en photoshoot med det motsatte kjønn.

- Jeg hadde ikke forventet at hun skulle trekke seg, og jeg trodde vedkommende var sterkere. Men når det er sagt, så handler det jo ikke om å være sterk eller ikke, og for henne det gjelder så fant hun vel ut at det var sunt for henne å bryte, forklarer reality-coachen, som til vanlig jobber som stylist i New York.

- Full av hormoner
Han legger ikke skjul på at modellivet kan være tøft, men mener dette ikke kommer av at modellbransjen i seg selv er så mye mer krevende enn andre yrker.

- Modellbransjen er tøff fordi jentene er så unge. Det er mange bransjer som er tøffe, men modeller er ofte unge jenter som er i puberteten og med full av hormoner, forklarer han.

- Det står respekt
Også «Top Model»-programleder Mona Grudt synes det er vedmodig at en av deltakerne valgte å reise hjem.

- At en jente trekker seg er selfølgelig trist. Men det strå jo respekt av den som tar et valg og står for det, sier hun til Side2.

Hver uke bestemmer hun sammen med resten av dommerpanlelet hvem som skal reise hjem under den ukentlige utstemmingen.

Her får også modellspirene tilbakemelding på sin siste fotoshoot, og Grudt opplyser at deltakerne da får vite sannheten om hvordan de har prestert foran kamera.

- Jeg gir tilbakemeldinger jeg tror100 prosent på. Jeg kan ikke være noe annet enn ærlig. Noe annet ville jo være meningsløst, forklarer hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er realistisk
Helt siden den første «Top Model-episoden» ble sendt i USA i mai 2003, har skaperne måtte høre kritikk fra andre mer eller mindre erfarne synsere i bransjen.

Her i Norge har det blitt diskutert hvorvidt deltakerne i realityserien egner seg som modeller, og det har blitt satt spørsmålstegn hvorvidt deltakernes opplevelse kan sammenlignes med hva en modell ute i det virkelige liv opplever.

- Det er realistisk, men samtidig så ser det TV serien skal formidle modellivet, mener Pedersen.

- Men hva er egentlig det virkelige liv? legger han til.

Men hvor tøft er det for jentene i serien, sammenlignet med om de skulle stå på egne ben?

- Det kommer helt an på hvilke personer man møter. Får du et klaps bak så har man kanskje lært av det, sier han.

- Mange jenter vil ha bekreftelse på at de er pene, for de tror at det med å se pen ut er ensbetydende med å være modellvakker, fortsetter coachen.

Pedersen opplyser også om hva noen av de største utfordringene en modell står ovenfor, sett fra istt ståsted.

- Det mest utfordrende er å klare å gi kunden det den vil ha, samt distansere seg fra selv. Man må også ha selvtillit og greie å vise dette, oppsumerer han.

Hvem som valgte å trekke seg fra «Top Model» kan du se på TV 3 mandag kl 20:30.