(SIDE2): - Da jeg røyk ut av Top Model, tenkte jeg at det var det beste som kunne skje. For jeg hatet å se meg i speilet, sier Sunniva Luca Velize Pedersen (18) til Side2.

I mandagens episode av Top Model var det hun som måtte forlate konkurransen. Det skjedde like etter at hun - med tårer i øynene - fikk håret klippet av.

- Det var på en måte skikkelig surt å være den som måtte ut, når jeg hadde gjort så store forandringer med håret. Men jeg tenkte at da slapp jeg å vise meg.

Og med en gang hun var tilbake i Norge, tok hun affære med de manglende lokkene.

- Det første gjorde var å sette på håret. Det gjorde jeg dagen etter jeg kom hjem, sier Sunniva. Opptakene ble gjort for noen måneder siden, og nå har luggen vokst ned til haka, forteller hun.

- Driter i kritikk

Om noen av TV-seerne skulle reagere negativt på hvordan hun fremstilles på TV, bryr hun seg lite om.

- Sånn driter jeg i, jeg er så vant til at folk reagerer på ting. Jeg tror ikke reaksjonen min hadde vært annerledes, dersom jeg skulle gjort det igjen. Det er sånn jeg reagerer, og jeg tror ikke jeg er den eneste. Det var mange andre som reagerte, men de tok ikke med så mye av det som de tok med av meg. Har du langt hår, er nok jentete og skal få en helt annen frisyre, så reagerer man.

Hun synes selv klippingen har vist henne fram på en måte hun ikke kjenner seg helt igjen i.

- Jeg følte nok jeg var veldig annerledes fremstil enn det jeg trodde. Jeg har sagt de tingene som vises, men de klipper det slik at man får et annet helhetsinntrykk enn det som var der nede. Jeg sa mye som var positivt, men også enkelte ting som var litt på kanten - og fokuset ble på det.

LES OGSÅ:

Her er Norges nye modellhåp
Top Model-dommer: - Du ser feit ut
- Vanskelig å slå igjennom i Norge med utenlandsk utseende
- Ofte den minst pene som er den beste modellen
- Modeller behøver ikke være pinnesmale
- Det blir mye drama

Reality

Sunniva var heller ikke frisk under oppholdet i Los Angeles, der Top Model er spilt inn, noe som gjorde exiten litt enklere.

- Det var absolutt kjipt å måtte dra. Men jeg var syk under hele oppholdet, så jeg var litt glad for å komme ut, å bli ferdig med det.

Men ellers likte hun seg veldig godt i Top Model-tiden, forteller hun.

- Jeg følte vi fikk oppleve ting vi aldri hadde fått oppleve her hjemme, vi fikk en smakebit på den virkelige morellverdenen. Vi fikk møte mye folk, og gjorde masse fotoshoots vi ikke hadde gjort her hjemme - det var slik jeg har hørt modellbransjen er, sier hun og fortsetter.

- Det var helt ok å være der, og jentene hadde jeg et bra forhold til. Dommerne var som man ser på TV, men man vet jo at bransjen er jo tøff. Vi fikk en del dritt i trynet, men jeg tenkte at vi jo også er med på reality. Da er det slik.

Skuespillerdrøm

I kveldens TV-episode sier Sunniva at hun ikke har tenkt å gi seg med modelldrømmen, selv om hun må ut av Top Model. Til Side2 utdyper hun planene for fremtiden:

- Jeg har vurdert film og TV, mer enn det å satse på modell. Men jeg kommer ikke til å gi meg, jeg liker modellyrket veldig godt. Jeg vil ha det ved siden av, men det er skuespill og film jeg synes er gøyest, sier Sunniva, som allerede har hatt mindre roller i en norsk og en engelsk film.

For tiden er Sunnivas plan å jobbe her hjemme, før hun neste år setter seg på flyet i retning USA igjen.

- Jeg har lyst å flytte til New York og studere skuespill neste år.

Blant de jentene som er igjen i Top Model, trekker hun fram Amalie som den hun har mest troen på som fremtidig modell.

- Dersom hun går ned de kiloene dommerne maser på henne om å ta av seg, kommer hun til å gjøre det dritbra. Ellers tror jeg alle jentene kan ha en sjanse som modell, de er veldig flinke.

Top Model ser du på TV3 mandager klokken 20.30.