Gå til sidens hovedinnhold

Topp-journalist brukte torpedo

Den prisbelønte journalisten Erik Tumyr avslører i ny bok at han fikk torpedoen Espen Lie til å true en mann - med to revolvere.

Boka «Journalistjævler» er ventet å skape debatt når den kommer i bokhandelen 14. oktober. TV 2 Nettavisen kjenner til at deler av innholdet i boka er svært kontroversielt.

Men allerede i dag, fredag, har det lekket ut deler av innholdet i fagbladet Journalisten. Forfatteren er Se og Hør-journalist og SKUP-prisvinner Erik Tumyr.

Han er blant annet kjent som journalisten som avslørte Røkke i sertifikatsaken, og han var tidligere leder av det såkalte «Orderud-teamet» i VG.

Tilkalte torpedo-venn
Ifølge Journalisten forteller Tumyr i boka at han utviklet et vennskap til torpedoen Espen Lie gjennom jobben i VG.

Da Tumyr ble truet av en voldelig eks-kjæreste til en kvinne som journalisten hadde forhold til, ba han om hjelp fra Espen Lie.

En kveld da den voldelige mannen sto utenfor vanningshullet «Ryktebørsen» og spanet på Tumyr, tilkalte han sin venn.

Espen Lie skal da ha dukket opp - med to Magnum .357 revolvere.

- Problemet løst
«Etter at Espen Lie hadde advart den truende mannen, var problemet løst», skriver fagbladet Journalisten.

«Journalistjævler» kommer i bokhandelen neste uke på forlaget Pantagruel. Schibsted Forlag skulle egentlig utgi boken, men trakk seg fra samarbeidet.

Schibsted, som også eier VG, skal angivelig ha vært misfornøyd med kapitler som omtaler avisa i negative ordelag. Dette har imidlertid forlaget nektet for.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her