Å gjennomføre bilfritt Oslo slik Miljøpartiet de grønne krever i samarbeidsavtalen med Arbeiderpartiet er ulvolig. Det får Finansavisen opplyst av advokater.

Les også: Her er Oslos nye byråd

- For å gjennomføre bilfritt Oslo vil byrådet trolig trenge hjemmel i ny lov, eller i det minste få støtte fra statlige samferdselsmyndigheter og andre myndigheter for å innføre forbud mot privat kjøring til og fra egen eiendom i hele Oslo sentrum, sier advokat og partner i Arntzen de Besche, Fred Gade, til Finansavisen.

Les også (saken fortsetter under lenkene):
Ulf Leirstein raser etter at MDG-leder stakk av fra intervju:
- De er useriøse og oppfører seg som om man sitter i en lekekasse

NAF: - Dette er veldig uklokt av byrådet

MDG nekter å svare på om de vil stenge Stortingsgarasjen

Stortingsgarasjen bør stenges først

Han får støtte fra kollega Eilif S. Koch.

Ifølge Koch er det ikke tilstrekkelig at Oslo kommune eier veiene eller er trafikkmyndighet for å nedlegge et forbud, skriver Finansavisen.

De to advokatene mener inngrep i etablerte rettigheter for private beboere, parkeringshuseiere og eiere av næringsbygg vil ha erstatningsrettslig vern og inngrep i disse rettighetene vil trolig utløse betydelige erstatningskrav.

Koch og Gade minner i så måte om at Høyesterett og Menneskerettighetsdomstolen grep inn mot politikervedtak i tomtefestesaken og striden rundt rederibeskatning.