Gå til sidens hovedinnhold

Tørket klærne i motoren

Da politiet skulle pågripe rumenerne i Bergen, fikk de seg en overraskelse.

- Da vi åpnet panseret på den ene bilen viste det seg at rumenerne brukte motoren til å tørke truser og sokker i, humrer politiadvokat Bjarte Aarlie.

Men den høyst uvanlige «tørketommelen», var ikke det eneste politiet fant mistenkelig da de gikk til aksjon på Nedre Korskirkeallmenning i formiddag. Bilene var rumensk, skiltene var franske og vognkortene var trolig fra et tredje land.

- Hva var det politiet lette etter?
- Det var klassikeren der de selger gull eller gir uttrykk for at de selger gull. Men vi fant ikke noe gull da vi gikk gjennom bilene i dag. Her var det bare juggel, forklarer Aarlie som legger til at bilene har blitt observert mange steder i landet den siste tiden.

Det var heller ikke lett å få noe ut av de fire som ble innbragt siden ingen av dem snakket et ord engelsk.

- Derfor satte vi fri tre av dem, men fjerdemann blir trolig avhørt med tolk i morgen. Han er mistenkt for å ha brukt stjålne bankkort og blir siktet for bedrageri. Det er ennå ikke tatt stilling til om han vil bli framstilt for varetektsfengsling, sier Aarlie til iBergen.no.

- Hva skjer med de andre?
- I og med at vi ikke har fått noen anmeldelser fra folk som har blitt lurt, kan vi ikke gjøre noe. Det er ikke straffbart å selge juggel så lenge det ikke fremstiller det som å være noe annet. Men som sagt så har vi ingen anmeldelser på disse tre.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken