Gå til sidens hovedinnhold

Tørt fra Golden Ocean

Fredriksens tørrbulkrederi klarte ikke helt å innfri forventningene.

John Fredriksen tørrbulkrederi Golden Ocean Group hadde driftsinntekter på 68,5 millioner dollar i tredje kvartal. Det er en økning fra 26,7 millioner dollar sammenlignet med samme periode året før. Driftsresultatet endte på 12,8 millioner dollar, også det en oppgang fra 9,2 millioner dollar i tilsvarende kvartal året før.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge konsensusestimater innhentet av TDN Finans ventet analytikerne at driftsresultatet endte på 16 millioner dollar.

En gevinst på aksjer og fraktderivater bidro til at nettoresultatet ble på 15,3 millioner dollar. Det ga et resultat per aksje på 0,05 dollar fullt utvannet. I samme periode året før hadde Golden Ocean et resultat på 9,4 millioner dollar og et resultat per aksje på 0,04 dollar.

Analytikerne hadde sett for seg et nettoresultat på 13 millioner dollar og et resultat per aksje på 0,05 dollar.

Selskapet skriver i sin resultatrapport at de venter at de 12 Panamax-skipene de har ledig i 2007 vil gå break even på 12.000 dollar per dag. Likevel advarer Golden Ocean at resultatet for fjerde kvartal kan bli negativt påvirket av at to av selskapets cape size fartøy skal i tørrdokk.

Siden flåten vokser og har allerede sikret inntekter samt den positive markedsutviklinge, venter styret gode resultater for 2007.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen