Gå til sidens hovedinnhold

Toska kan felle vennen

Lars-Erik Andersen håpet David Toska skulle fortelle retten at han ikke var med på ranet. Nå har i stedet aktoratet brukt Toskas vitneprov til å knuse Andersens forklaring.

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Det er Andersens forklaring rundt DNA-funnet som ble gjort i en finlandshette om bord i «Gamle Henningsvær» som nå trekkes i tvil.

I sin forklaring sa Andersen at han flere ganger har vært i Stavanger, og at han under disse besøkene må ha brukt hetta som senere ble funnet i Gamle Henningsvær.

- Toska har selv sagt at det ikke var ransutstyr i Skjeneholen på tidspunktet da Andersen var på besøk. Toska har også sagt at han og samboeren ikke er et friluftsmennesker. Finlandshetter var ikke noe som gikk inn i standardutstyret i deres hjem i Skjeneholen, sa aktor Tor Christian Carlsen.

Dermed kan altså ikke finlandshetta ha vært tilgjengelig for Andersen, hvis han da ikke var med på ranet.

I tillegg ble det funnet DNA av Andersen i en bil brukt til ransplanlegging, samt i hette og hanske funnet i en utbrent ransbil.

- Sov i Oslo
Lars-Erik Andersen hevder selv at han sov i Oslo ransdagen. Dette bekrefter hans kamerat. Dette er den samme kameraten som var til stede da Andersen ble pågrepet i oktober 2004.

- Vennen ble allerede på dette tidspunktet sterkt oppfordret om å gi opplysninger til politiet hvis han visste om alibi for Andersen. Det gjorde han ikke, påpekte Carlsen.

Andersen nektet å avgi forklaring før i utpå høsten 2005. Det var etter at Toska var tatt, og at Andersen hadde fått innsyn i sakens dokumenter.

Først etter at Andersen ble intervjuet i VG 5. september der han forteller hva han gjorde i Oslo ransdagen, lar kameraten seg avhøre som alibivitne.

Aktoratet mener at kameraten dermed kunne tilpasse forklaringen til det Andersen hadde sagt gjennom avisen.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken