Gå til sidens hovedinnhold

Total fiasko for Anne-Kat.

- Dette er vanskelig å forklare, sier TVNorge.

Mandag sto Anne-Kat. Hærland fram i Dagbladet og harselerte med at hun stadig har fått færre seere.

- TVNorge har vært veldig støttende. De sier «Drit i han Morten Wiberg, liksom». Plutselig dukket det opp en slik irriterende, liten tass som maste og maste om tall. Jeg tenkte: «Kan du være så snill å gå bort, så voksne folk kan jobbe her?», sa hun til Dagbladet.

Det kan hun kanskje angre på nå.

Humordronningen har nå regelrett knust sin forrige bunnotering på 132.000 seere.

Tirsdag kveld var det kun 69.000 seere som fulgte programmet. Det røper tall fra TVNorge.

Vil aldri mer se på

- Dette viser bare nok en gang at programmet ikke fungerer. Jeg er enig med at man må gi ting en sjanse, men denne våren har ikke TVNorge lykkes med noen av programmene sine, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen NA24.

- TVNorge kan sette på hva som helst og få bedre seertall. Til sammenligning hadde «Two and Half Men» 80.000 seere klokken seks. Da er det dyrt å ha «Anne-Kat.» i beste sendetid, fortsetter TV-eksperten.

TVNorge har tidligere sendt den prisbelønte TV-serien «CSI» på samme tidspunkt som «Anne-Kat.». Denne serien har hatt langt flere seere. Programmet er også billigere i innkjøp for TV-kanalen.

- Hva er forklaringen på de dårlige seertallene?

- Jeg vet bare at svigermor aldri mer vil se på Anne-Kat, sier Morten Wiberg.

Veldig rart

På tross av at «Anne-Kat.» langt ifra har innfridd forventningene om 300.000 seere, velger TVNorge å fortsette, men først i 2014.

- Dette er veldig rart. En halvering fra ett program til et annet - sent ut i sesongen - er svært uvanlig, og vanskelig å forklare, sier fra Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i TVNorge, til Nettavisen NA24.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Han mener noe av forklaringen til de dårlige seertallene ligger i Champions League-kampen som gikk nesten samtidig på Viasat 4 tirsdag kveld.

- Det er en utfordring vi kommer til å få framover, fortsetter han.

Wiberg er ikke helt enig.

- Det er litt tja. Selvfølgelig vil noen seere forsvinne, men hvis man har et konsept som er godt, så mister man ikke 50 prosent av seerne, sier han.

Hva synes du om programmet? Si din mening i kommentarfeltet under!

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken