Gå til sidens hovedinnhold

5 opplevelser i Cape Town

Sør-Afrika viser seg fram og vi har gravd fram fem spennende opplevelser rundt Cape Town.

Les om Cape Towns township LANGA

Cape Jazz
Det er ikke lett å finne klubbene i Cape Town som spiller områdets særegne jazzstil, rett og slett fordi det knapt er noen som gjør det. Av den grunn har selskapet Coffeebeans Routes etablert Cape Town Jazz Safari, som er litt township tour, litt innføring i byens musikk- og sosialhistorie, og ganske mye jazzjamming.
Målet er å vise frem byens rike og varierte kultur, og turen begynner i Waterfront, rett ved havna der brasiliansk samba møtte amerikansk jazz og de tradisjonelle trommerytmene til khoi-folket, og slik formet det som nå kalles Cape Jazz.
Deretter går turen til Cape Flats, hvor man besøker flere av områdets mest kjente jazzmusikere i stua deres hjemme. En fantastisk rundtur både i den lokale musikkens verden, og i et område av Afrika de færreste ellers får oppleve.

Det nye Vinland
På grunn av apartheid og handelsrestriksjoner var man lenge avskåret fra å handle landets vin. Det er det heldigvis slutt på, og den beste måten å få en innføring i landets fantastiske viner på er å ta en tur til Sør-Afrikas vinhovedstad Stellenbosch og de mange gårdene rundt.
En av vingårdene vi kan anbefale er Neetlingshof Estate. Et annen viktig produsent er KWV, som blant annet lager en brandy som nesten går Cognac en høy gang.

Fransk i Sør-Afrika
Chamonix Wine Farm i Franschhoek utenfor Stellenbosch er som navnet sier et lite Frankrike midt i Sør-Afrika, mest kjent for restauranten Mon Plaisir, med utgangspunkt i et typisk, hollandsk hus i Kapp-stilen. En oase beliggende på en liten høyde med utsikt over vakre vinranker.
Den israelske kokken David Sadeh har sammen med kona Celine Mandaglio skapt et lite under av et spisested, med egne viner og en mat som smaker av Celines hjemland, med sørafrikansk vri.

Herskapelig
På herskapelige Auberg Rozendal kan du bo og oppleve en vingård på nært hold. Det mer enn 150 år gamle herberget med 16 rom, stor terrasse og svømmebasseng er ikke bare et førsteklasses overnattingssted med ditto restaurant, men lager også sin egen drikke. Mye av maten som serveres er produsert biodynamisk på gården, og det samme gjelder vinen.
Rozendal er ellers et utmerket utgangspunkt for å vandre inn i Jonkershoek-fjellene eller reise rundt på vinsmaking i Stellenbosch-området.

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen

3350

Alle foto: Bjørn Moholdt

Sør-Afrikansk fest

The African Café midt i Cape Town virker kanskje som en typisk turistfelle, men er vel verdt et besøk. Dette er ikke stedet å mingle med lokalbefolkningen, men maten er god, stemningen genuint koselig, og innimellom danser og synger kelnerne for deg. Ved inngangen kan du også handle ekte sørafrikansk kunst.
Sjekk også Pan African Market og African Music Store i Long Street.

Turistinformasjon
www.southafrica.net

Slik kommer du deg rundt i Cape Town

I Cape Town er det greiest å bruke taxi. Hold deg til anerkjente drosjeselskaper. Skal du til Stellenbosch og området rundt er det greit å leie bil.

Sov godt i Cape Town

Vi bodde på lille og behagelige Sundown Manor i Fresnaye i utkanten av sentrum.

Spis godt i Cape Town

Det fins en rekke gode restauranter å velge mellom. Vel verdt å prøve er Riboville Restaurant & Cellar, som ligger i et gammelt banklokale midt i sentrum.

Å se og gjøre i Cape Town

Table Mountain og Robben Island er selvsagte utfartssteder for førstegangsbesøkende. Det er også mulig å dra på besøk i Langa Township.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken