Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir Toyotas nye sportsbil

Den første sportsbilen til gigantprodusenten på flere år.

Som vi tidligere har skrevet om, er Toyota i ferd med å produsere en sportsbil i lavprissegmentet igjen - etter at selskapet de siste årene har skrotet samtlige sportslige biler. Ser man i dag på rekken av Toyota-modeller, er etterfølgere til biler som Celica og MR2 påfallende fraværende.

Les også: Endelig en sportsbil fra Toyota

Så langt har det ikke vært mye som har vært kjent om bilen, utover at det er et samarbeidsprosjekt med Subaru, og at bilen derfor får en boksermotor.

Men nå har Toyota bekreftet deler av det som blir spesifikasjonene på bilen som foreløpig bare er kjent som FT-86

Under panseret vil bilen får Subarus 3. generasjon 2-liters boksermotor, som vil få Toyotas D-4S injeksjonssystem - eller «direkte innsprøytning kombinert med portinnsprøytning» som Toyota liker å kalle det.

Når det kommer til effekt ønsker ikke Toyota å gå ut med noen tall, men det skal ifølge TMR være vesentlig mer enn de rundt 150 hestekreftene som Subaru-motoren får i sin rene form. Med tanke på at andre bilfabrikanter enkelt spytter ut 210 hestekrefter fra 2-liters motorer, vil det være overraskende om Toyota-bilen får noe særlig mindre.

Bilen vil selvsagt være bakhjulsdrevet, og vil bli tilgjengelig med 6-trinns manuell eller automatisk girkasse.

- Den manuelle vil gi raske og presise girskift med kort vandring, mens den automatiske får sportslige girskift kontrollert med girhendler på rattet, skriver Toyota i en pressemelding.

- Med en helt ny frontmontert motor og bakhjulstrekk vil produksjonsmodellen tilby føreren trygg stabilitet og manøvreringsevne, og samtidig være rask og smidig inn og ut av svinger,.

Toyota bruker nå formelt 2012-modell om bilen, og selv om de ikke sier noe om lanseringstidspunktet, så er det grunn til å tro at bilen vil bli formelt avduket før nyttår.

Har du husket EU-kontroll? Bli varslet her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken