Gå til sidens hovedinnhold

Toyotakrisen forsterkes

Bilgiganten varsler om enda større milliardunderskudd.

Verdens største bilprodusent, Toyota, sendte fredag ut en melding om at underskuddet kan bli så mye som tre ganger verre enn tidligere antatt.

NA24 - din næringslivsavis

Grunnen til kollapsen er det stadig fallende bilsalget i både USA og Japan, samt den sterke yenen. Som en konsekvens av problemene nedgraderte kredittratingbyråene Moody's og Standard & Poor's Toyota fra en topprating fredag. Det skriver Bloomberg.

Bilprodusenten anslår nå at driftsunderskuddet for regnskapsåret som avsluttes i mars kan bli så ille som 4,95 milliarder dollar - eller nærmere 34 milliarder kroner.

Tidligere har anslaget på underskuddet vært i overkant av 10 milliarder kroner.

Toyota har ikke gått med underskudd siden 1950, men den globale resesjonen har svekket salget av Toyota Camry og Lexus kraftig. Salget av Toyota falt med 32 prosent i januar, viser ferske tall. USA er det største markedet for Toyota, og et så kraftig fall her får store ringvirkninger for bilprodusenten.

Det er nå varslet store kostnadskutt i Toyota. Ifølge Bloomberg skal faste kostnader kuttes med 10 prosent, eller nær 37 milliarder kroner. I tillegg skal man kutte produksjonen kraftig ved både å fjerne hele skift og stenge ned produksjonen i flere dager.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken