Gå til sidens hovedinnhold

«Tragisk, brått og tilfeldig»

Filmstjernen Heath Ledger ble tirsdag funnet død i en leilighet i New York.

Politiet i den amerikanske storbyen opplyste tirsdag at den australske skuespilleren Heath Ledger (28) var funnet død i en leilighet i Soho i New York.

Dødsårsaken er foreløpig ikke fastslått, men politiet antar at det dreier seg om en overdose. Det ble funnet flere typer piller på soverommet, og det vil bli foretatt en obduksjon onsdag.

Se video og bilder lengre ned i artikkelen!

Brannvesenet fikk melding om hjertestans, og da de kom til stedet var 28-åringen død. Skuespilleren ble erklært død 15.26 lokal tid.

«Tragisk, brått og tilfeldig»
Familie, venner og kolleger er i sorg etter Hollywood-stjernens bortgang. Ledgers familie beskriver dødsfallet som «tragisk, brått og tilfeldig».

- Han var en jordnær, sjenerøs, godhjertet, livsglad og uegoistisk gutt, som ga stor inspirasjon til så mange, sier hans far, Kim Ledger, i en uttalelse.

Se video på TV 2 Sumo: Faren takker for støtten. (Artikkelen fortsetter under videovinduet).

208119

Kondolanser fra venner og medskuespillere strømmet inn umiddelbart etter at dødsfallet ble kjent.

Se bildene fra Hollywood-stjernens karriere under artikkelen!

- Jeg hadde så store håp for ham, sier Mel Gibson, som spilte sammen med Ledger i «The Patriot».

- Han var akkurat i ferd med å gjøre det stort. Å miste livet så tidlig er et tragisk tap, fortsetter Gibson.

Den australske skuespillerinnen Nicole Kidman var en nær venn av Ledger: - For en tragedie. Jeg føler med familiens hans, sier hun i en uttalelse.

Fant piller
- Det ble funnet piller i nærheten av sengen, forteller Paul Browne, talsmann for politiet i New York, til CNN: - Dødsfallet blir etterforsket som en mulig overdose, men dette er ikke bekreftet ennå, fortsetter Browne.

Politiet opplyser at det dreier seg om ulike reseptbelagte medikamenter, i tillegg til vanlige sovepiller. Det finnes ingen tydelige skader på kroppen og politiet mistenker ikke at det skal ha skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Det skal heller ikke være funnet noe avskjedsbrev.

Ledger ble funnet etter at en massør dukket opp til avtalt tid, og husholderen slapp henne inn. Da Ledger ikke svarte, åpnet hun døren til soverommet og fant ham livløs på sengen, med piller strødd rundt seg.

Se video her(artikkelen fortsetter under)

208114

En stor menneskemengde samlet seg etter kort tid utenfor bygningen hvor dødsfallet skjedde. Ifølge New York Times er det skuespillerkollega Mary-Kate Olsen som eier leiligheten, men Ledger skal ha leid den fasjonable boligen de fire siste månedene.

Oscar-nominert
28-åringen er født i Perth i Australia, men har de siste årene gjort det stort med flere filmroller i Hollywood.

Ledger er mest kjent fra filmen «Brokeback Mountain» som han ble Oscar-nominert for i 2005. Han er aktuell som The Joker i den kommende Batman-filmen «The Dark Knight» som har norsk premiere i juli.

Se bildene fra Hollywood-stjernens karriere under artikkelen!

Ledger har en to år gammel datter sammen med skuespilleren Michelle Williams. De gikk fra hverandre i fjor høst. Ifølge Splash News skal skuespilleren nettopp ha fullført et rehabiliteringsopphold.

Side2 møtte Heath Ledger i Berlin for to år siden i forbindelse med filmen «Candy», en film som aldri nådde norske lerret. Ledger fremsto som en meget sympatisk fyr som da var i pappapermisjon og tok livet med ro.

LES MER:Håper samboeren vinner

Nyheten om Ledgers død kommer bare rundt en uke etter at en annen av Hollywoods unge lovende stjerner ble funnet død. Brad Renfro ble ikke mer enn 25 år.

LES OGSÅ: Ungdomsidol funnet død

Elsket ny rolle
Ledger ble sist observert offentlig da han ble sett i London lørdag, på settet til Terry Gilliams nyeste film «The Imaginarium of Doctor Parnassus». Filmen er i utgangspunktet planlagt ferdig i 2009, og Ledger spilte mot blant andre Tom Waits og Lily Cole.

Ledger elsket å spille The Joker i den nye Batman-filmen.

- Jeg var en stor fan av tegneseriene. Et eller annet sted inni meg, visste jeg med en gang at jeg ønsket denne rollen. Jeg følte ikke at jeg måtte lete etter den, fortalte Ledger i et av de siste intervjuene han ga før han døde.

Ledger sier filmen var «det morsomste han noen gang hadde hatt med en rolle, og sannsynligvis den morsomste jeg noen gang vil ha».

Les alt om Ledgers liv og se bilder her(ekstern lenke)

Se bildene fra Hollywood-stjernens karriere under!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen