Gå til sidens hovedinnhold

Tragisk villmarksliv

Denne filmen roter seg bort lenge før kameratene Dan, Jerry og Tom mister padleårene.

Without a Paddle – USA 2004. Regi: Steven Brill. Med: Seth Green, Matthew Lillard, Dax Shepard og Burt Reynolds.

Aldersgrense: 11 år.

For den jevne Nordmann er ikke dette mye til villmarksliv når de tre barndomsvennene setter seg i kanoen for å finne en større pengesum.

Trekløveret i 30-årene treffes i Oregon under en begravelse. Den fjerde av dem levde litt på «kanten» gjennom ekstremsportens gleder.

Etter bisettelsen kommer gamle guttedrømmer opp fra glemselen og snart er de alle klar for en farefull tur gjennom villmarken. På jakt etter bankraneren DB Cooper sine penger.

Det er ikke mye komisk talent å spore gjennom trioen Seth Green (Dan), Matthew Lillard (Jerry) og Dax Shepard (Tom). Det hjelper ikke at bjørner, politimenn, bondeknøler og naturvernere er portrettert på en heller uoriginal måte.

Med minimale kunnskaper om livet i skogen og langs elva går som det må. De får greie seg på egen hånd, uten verken mat, klær eller øl.

Noen visdomsord på slutten, om vennskap og meningen med livet, blir bare patetisk. Ikke engang dumt nok til å le av. En tragisk samling med utbrukte og resirkulerte morsomheter gjør at denne gjengen burde avgått med døden – selv med padleårene intakt.

SE TRAILEREN HER (GRATIS)

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet

Kommentarer til denne saken