(SIDE2:) Til helgen har Danny Boyles film «Slumdog Millionaire» norsk premiere. Filmen er blant de heteste Oscar-kandidatene, og den fikk nylig prisen Beste film under Golden Globes.

Boyles gjennombrudd var «Trainspotting» i 1996. Historien om en gjeng heroinmisbrukere fikk publikum til å juble, og manuset basert på en bok av Irvine Welsh ble nominert til Oscar. Fremdeles har filmen en stor fanskare. Men hvor har det blitt av skuespillerne i filmen?

Les også:
Hvor er skuespillerne fra Grease?
Hvor er skuespillerne fra Jurassic Park?
Hvor er skuespillerne fra Alene hjemme?

Ewan McGregor som Mark Renton
Hovedrolleinnehaveren er den av skuespillerne som har gjort det best etter «Trainspotting». I 1999 kunne publikum se ham som Obi-Wan Kenobi i «Star Wars: Episode I - The Phantom Menace», og denne rollen gjentok han i de to neste «Star Wars»-filmene.

I 2001 fikk han pikehjertene til å smelte da han sang «How wonderful life is now you’re in the world» i «Moulin Rouge!». I 2003 hadde han hovedrollen i Tim Burtons «Big Fish» og i fjor kunne norske kinogjengere se ham i Woody Allen-filmen «Cassandra's Dream».

For tiden er han registrert med seks nye prosjekter. I mai blir han aktuell i «Engler og demoner», og senere i år kommer storfilmene «Men Who Stare at Goats» og «I, Lucifer».

Ewen Bremner som Spud Murphey
Etter roller i flere mindre kjente filmer, spilte Bremner i Guy Ritchies «Snatch.» i 2000. Året etter spilte han i «Pearl Harbor» og møtte igjen McGregor i «Black Hawk Down».

I 2005 spilte han i Woody Allen-filmen «Match Point». I fjor kunne vi se ham i blant annet «Hallam Foe» og «Fool's Gold».

Han er i år aktuell i Georgias Oscar-kandidat «Mediator». Denne ble imidlertid ikke plukket ut blant kandidatene som kjemper om nominasjoner i kategorien Beste ikke-engelskspråklige film.

LES OGSÅ: Norge ute av Oscar-dansen

Jonny Lee Miller som Sick Boy
Da «Trainspotting» hadde premiere var Miller gift med den da ukjente Angelina Jolie. De ble skilt i 1999, samme år som Jolie fikk sitt gjennombrudd som skuespiller.

Etter «Trainspotting» fikk han flere nye roller, men ingen av filmene ble store suksesser. Blant de mest kjente av disse finner vi «Dracula 2000» og «Melinda and Melinda». I 2005 hadde han en av de største rollene i «Æon Flux».

For tiden har han tittelrollen i TV-serien «Eli Stone», som vises på TV 2 på onsdager.

Kevin McKidd som Tommy
Tommy var McKidds første filmrolle. Det tok imidlertid mange år før han spilte i en kjent film igjen. I 2004 spilte han i «De-Lovely», og året etter hadde han en rolle i «Kingdom of Heaven». Fra 2005 til 2007 spilte han hovedrollen som Lucius Vorenus i TV-serien «Rome». I 2007 var han med i «Hannibal Rising» og i fjor spilte han blant annet i «Made of Honor».

I år har han vært med i sesong fem av TV-serien «Grey's Anatomy», hvor han spiller legen Owen Hunt. For tiden jobber han med tre nye prosjekter.

Robert Carlyle som Begbie
Carlyles er minst like kjent for hovedrollen i «The Full Monty» fra 1997 som for rollen i «Trainspotting». I «The Full Monty» spilte han arbeideren Gaz som fikk med kameratene på å strippe for å tjene penger. I 1999 spilte han i James Bond-filmen «The World Is Not Enough». Året etter ble han igjen regissert av Danny Boyle, denne gangen i «The Beach».

I 2006 spilte han i fantasyfilmen «Eragon», før han lot seg jage av zombier i «28 Weeks Later» i 2007. I fjor var han med i «24: Redemption», TV-filmversjonen av den kjente serien.

For tiden er Carlyle registrert med fem nye prosjekter, alle med premiere i løpet av 2009.

Kelly Macdonald som Diane
«Trainspotting» var den første kinofilmen Macdondald spilte i. I 1998 var hun med i storfilmen «Elizabeth» og i 2001 spilte hun i «Gosford Park». I mellomtiden spilte hun i flere mindre kjente filmer. Fra 2004 begynte karrieren å ta seg opp. Hun spilte mot Johnny Depp og Kate Winslet i «Finding Neverland» i 2004 og i «The Hitchhiker's Guide to the Galaxy» og «Nanny McPhee» i 2005.

I 2007 spilte hun hovedpersonens kone i Oscar-vinneren «No Country for Old Men». Senere i år blir hun aktuell med «In the Electric Mist» og «Skellig».

Shirley Henderson som Spuds kjæreste Gail
Parallelt med innspillingen av «Trainspotting», spilte Henderson med Robert Carlyle i TV-serien «Hamish Macbeth». I 2001 spilte hun Bridgets venninne Jude i «Bridget Jones's Diary», en rolle hun gjentok i oppfølgeren i 2004.

Mange vil kjenne henne igjen fra «Harry Potter»-filmene. Hun spiller nemlig husspøkelset Moaning Myrtle/Stønne-Stina, som er med i «Harry Potter og Mysteriekammeret» og «Harry Potter og ildbegeret». I 2006 spilte hun i «Marie Antoinette» og i fjor var hun med i «Miss Pettigrew Lives for a Day». For tiden jobber hun med to nye filmer.