Gå til sidens hovedinnhold

Trakk tilståelse - ble dømt

Først anmeldte han seg selv for incest, deretter trakk han tilståelsen, for så å ombestemme seg igjen to ganger. Onsdag ble han dømt.

Bergen tingrett strevde med å holde tritt med mannens mange forklaringer, men valgte til slutt å tro på datteren som holdt fast på at faren hadde forgrepet seg på henne.

Familiekrise
Ifølge den nå 19 år gamle kvinnen hadde faren (41) seksuelt misbrukt henne mens hun var 8 år. Foreldrene hadde da vært skilt i fem år. Over ett år senere avslørte hun overfor sin onkel og tante at hun hadde vært utsatt for overgrep og da faren noen måneder senere ville flytte sammen igjen med moren, protesterte hun kraftig.

Men det var først i 2003 at hun betrodde seg til sin familie om overgrepene. Det medførte en stor familiekrise, der datteren til slutt ble overtalt å oppsøke barneverntjenesten. Samtidig hadde faren fått nyss om datterens planer og stilte sammen dagen opp på Bergen politistasjon for å anmelde seg selv for incest.

Bundet til stol
I avhør forklarte han seg detaljert om cirka ti overgrep, blant annet at han hadde ved en anledning bundet datteren til en stol for å gjennomføre overgrepet.

Men noen dager senere troppet han igjen opp hos politiet, denne gangen for å trekke tilståelsen. Under sin forklaring i tingretten gjentok han at han sto ved sin første tilståelse, men bare fordi han ikke ville gå imot sin egen datter. Dagen etter fortalte han retten at han nå ville benekte at det hadde funnet sted noen overgrep.

Trenger psykolog
Retten mente likevel at mannens første forklaring til politiet var troverdig, fordi den var så detaljert. 41-åringen ble derfor dømt til fengsel i 2 år og tre måneder.

«Overgrepene er en sterk medvirkende faktor til de psykiske problemer datteren har i dag. Hun har fortsatt behov for å gå i terapi hos psykolog.» skriver tingretten i dommen, og tilkjente henne samtidig en erstatning fra faren på 150.000 kroner.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene